Barcelona, Capital de la Innovació

La Comissió Europea concedeix el guardó a la ciutat en reconeixement a la millora de la seva gestió a través de la tecnologia pensant en les persones

Una ciutat productiva, que millora la seva gestió a través de la tecnologia pensant en les persones. Aquests són els mèrits que han portat la Comissió Europea a escollir Barcelona com la primera Capital Europea de la Innovació. El guardó, de nova creació, s'ha decidit en la fase final, en què Barcelona competia amb Grenoble (França) i Groeningen (Països Baixos).

Barcelona és pionera en el desenvolupament de l''Smart City' -o ciutat intel·ligent-, una ciutat autosuficient, de barris productius i d'emissions zero. Exemples d'això els trobem en la Nova Xarxa de Bus o el servei de teleassistència que ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones. Altres factors que fan de Barcelona la ciutat més innovadora d'Europa és el fet que ostenti la capitalitat de Mòbil. I tot plegat des d'un vessant participatiu.

El 'CityOS', un sistema operatiu de referència

El premi a la Capital de la Innovació està dotat amb 500.000 euros. Una bona part d'aquests diners es destinaran a desenvolupar un nou sistema operatiu que permeti gestionar tota la informació que genera la ciutat. És el que s'anomena 'CityOS' i es pretén que sigui el 'software' de referència per a les principals ciutats del món.

Més continguts de