Barcelona, premiada pel programa 'Activa't als parcs'

La iniciativa, de promoció de l'activitat física de la gent gran, compta amb més de 1.000 inscrits i un 95% de satisfacció entre els usuaris

Barcelona ha estat guardonada amb el premi NAOS a la Promoció de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari, que ja fa sis anys que concedeix el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Concretament s'ha reconegut l'èxit del programa ' Activa't als parcs', de promoció de l'activitat física entre adults en els parcs, jardins i places.

Concretament, l'activitat consisteix en la pràctica d'una hora de gimnàstiques orientals (tai txi i txi kung), un dia, i de caminades amb treballs de memòria, un altre. El programa s'està duent a terme en 13 punts distribuïts per tots els districtes, amb més de 1.000 persones inscrites.

Segons la última enquesta realitzada, la satisfacció entre els usuaris del programa és molt elevada, amb valoracions positives superiors al 95% pel que fa a l'activitat i als monitors i monitores. Així mateix, el 81,6% de les persones participants a l'Activa't declara que es troba millor o molt millor des que participa al programa.

L'equip de treball del Programa el formen tècnics de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l'Institut Barcelona Esports (IBE) i el Consorci Sanitari de Barcelona. També hi col·labora l'Àrea de Medi Ambient (Parcs i Jardins) i les entitats i monitors que despleguen la intervenció.