La Casa de la Solidaritat obre portes

Gestionada per la Comunitat de Sant Egidi, neix com un espai on servir setmanalment dinars i amb la voluntat de convertir-se en un lloc d'intercanvi i foment del voluntariat

"Un somni fet realitat", així definia Raquel Sancho la nova Casa de la Solidaritat, inaugurada aquest dissabte, 12 d'octubre. Ella serà la responsable d'aquest nou espai de cooperació de la ciutat, que obre les portes per mantenir la tasca que la Comunitat de Sant Egidi porta desenvolupant a la ciutat des de l'any 1989.

Les germanes de la Visitació els han cedit el local, ubicat al carrer d'Ataülf i amb 200 metres quadrats. Hi serviran setmanalment dinars per a 60 persones. De fet, la Casa de la Solidaritat neix amb la voluntat de ser un refugi per aquells que necessiten ajuda, però sobretot com un espai d'intercanvi i foment del voluntariat. Així, tenen previst organitzar activitats que impulsin la solidaritat i generin reflexió, com debats i xerrades.

La Comunitat de Sant Egidi a Barcelona està formada per un centenar de voluntaris i gestiona diversos centres socials a la ciutat. A més de la Casa de la Solidaritat, l'entitat té tres centres d'acollida i atenció a persones grans al Raval, a l'Eixample i a la Mina; l'escola d'idiomes Sant Llàtzer, on es dóna formació i hi ha un servei d'acollida per a estrangers i persones que viuen al carrer, i l'Escola de la Pau a la Mina i a la Barceloneta. A nivell internacional, mou 50.000 persones de 70 països.

Més continguts de