La Casa de l’Aigua, un símbol de la transformació de Trinitat Nova

L’espai serà un equipament de referència com a centre d’interpretació de l’aigua i d’educació ambiental

La Casa de l’Aigua és una antiga estació de bombeig, d’estil modernista. Ara s’ha rehabilitat amb una inversió de 3,9 milions d’euros i l’espai serà un equipament de ciutat de referència com a centre d’interpretació de l’aigua i d’educació ambiental.

El complex es va construir per encàrrec de la Companyia d’aigües de Barcelona l’any 1917 arran d’una epidèmia de tifus que hi va haver a la ciutat. Des d’aquestes instal·lacions i a través d’unes complexes conduccions subterrànies es bombava l’aigua. Va ser la primera instal·lació i de la ciutat que va incorporar la cloració  com a mesura per prevenir malalties i des d’aquí es distribuïa l’aigua per tota la ciutat. Va funcionar fins l’any 1989 i després d’estar uns anys en desús ara s’ha rehabilitat per convertir-lo en un centre d’interpretació de l’aigua i d’educació ambiental.

L’alcalde Xavier Trias ha visitat aquest espai recentment recuperat i ha destacat que “la reforma de la Casa de l’Aigua suposa donar a conèixer aquest espai de la ciutat” i ha remarcat la voluntat de “seguir invertint en aquest barri perquè s’ho mereix i ho necessita”.

“Trinitat Nova és un dels barris que ho passa més malament i, per això, hi hem fet inversions molt importants”, ha afegit l’alcalde, amb un import de 4.000 euros per càpita, una de les més altes de Barcelona. Trias ha assegurat que l’Ajuntament ha fet “una aposta perquè els barris siguin sostenibles i humans i es puguin convertir en un referent de la ciutat”.

30 milions d’inversió a Trinitat Nova

El barri de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, ha rebut aquest mandat una inversió de més de 30 milions d’euros per al desenvolupament de projectes i programes que tenen com a principal objectiu la millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Aquestes iniciatives, en gran part cofinançades entre l’Ajuntament de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), estan servint per transformar el barri.

Les principals actuacions són: obres de rehabilitació i adequació de la Casa de l’Aigua; remodelació del barri de Trinitat Nova; creació d’un camí de connexió entre la Casa de l’Aigua i el castell de Torre Baró i el Parc de Collserola amb la creació d’unes feixes agrícoles; recuperació del Pont dels Tres Ulls; millora del Pont de Sarajevo; redacció del projecte de construcció del futur Casal de barri; i programes de caire més social.