Publicitat
Publicitat

El Circ Raluy mostra les seves cases mòbils

Els espectadors poden veure per dins alguna de les caravanes centenàries que la família Raluy ha reformat

Una quarantena d’artistes del  Circ Raluy viuen en caravanes antigues, actualment instal·lades al Port Vell de Barcelona. Es tracta de carros gairebé centenaris, el més antic es va construir l’any 1916, que la família Raluy ha anat comprant i restaurant al llargs dels anys. L’afició per aquestes cases mòbils ja va començar amb Lluís Raluy Iglesias, el primer dels Raluy a dedicar-se al món del circ i  pare dels actuals propietaris.

“Sortiria molt més barat viure en caravanes modernes perquè les antigues s’han de restaurar i mantenir constantment”, afirma William Giribaldi, un dels artistes i responsable d’Esdeveniments i Venda 2.0 del Circ Raluy. “Tot i així, aquestes caravanes antigues són un gran reclam pel públic ja que, abans de veure la funció poden observar les cases on viuen els artistes que veuran després saltar o fer equilibrismes”, conclou.

Viure el món del circ

Des del 2010, el Circ Raluy dóna l’oportunitat a qui ho vulgui de quedar-se a dormir a una de les caravanes. Concretament en una fabricada l’any 1939 i que ha estat meticulosament restaurada. L’anomenen  l’hotel amb rodes i està decorat amb fotografies d’espectacles circenses,  mobiliari de fusta de l’època. Els que gaudeixin d’un cap de setmana en aquest petit hotel també podran veure els assajos dels artistes i observar una funció tant des de la tribuna com entre bambolines.

Més continguts de