Comencen les obres de millora del Paral·lel

La remodelació de l'avinguda permetrà guanyar espai als vianants, reubicar el carril bici al centre de la calçada i convertir en placetes les illes del costat Eixample

Aquest dilluns, 5 de maig, s'inicia la primera fase de les obres de remodelació de l'Avinguda Paral·lel que té per objectiu guanyar espai per als vianants. Una de les novetats més importants que comportarà les obres és el canvi de situació dels carrils bici, que passaran a la part central de l'avinguda i gaudiran de dos metres d'amplada i de noves proteccions a banda i banda. D'aquesta manera se substituiran els carrils actuals, situats al costat de la vorera del cantó Eixample, que presentaven alguns trams amb concentració d'accidents. Aquesta transformació també racionalitzarà la interferència entre els girs dels vehicles i els passos de vianants, millorant la seguretat viària a tota l'avinguda.

El projecte també contempla la renovació de l'enllumenat públic, seguint els criteris del Pla Director d'Il·luminació, que afavoreix l'estalvi energètic i millora la sensació de seguretat. En el cas de l'avinguda Paral·lel, es preveuen dos formats d'il·luminació: el funcional i l'ornamental o escènic, ambdós a base de làmpades LED's. Les làmpades també incorporaran nodes de cobertura wifi i sensors mediambientals.

El projecte de remodelació té una durada prevista de 10 mesos i es farà en set fases, que s'allargaran fins al març del 2015. No hi haurà noves afectacions de mobilitat, ja que s'aprofitaran els treballs que ja s'estan fent per instal·lar un nou col·lector.

Sis placetes noves per als vianants

Un altre dels canvis principals d'aquesta remodelació serà l'alliberament per als vianants de sis cruïlles de l'avinguda, que es convertiran en placetes. Aquesta mesura farà que augmenti l'espai urbà destinat al vianant amb un 50% més de superfície. Els nous espais s'han dissenyat amb el mínim d'elements de mobiliari urbà possible per a que siguin versàtils i promoure'n l'ús públic com a pol d'activitats ciutadanes, escenaris per a activitats teatrals de carrer o espais per terrasses de bars i restaurants.

Precisament, el 20 de maig començaran els treballs de la placeta costat Eixample als carrers Entença-Tamarit i de la placeta que hi ha on es troben Tamarit i l'avinguda, a la vorera del Poble-sec.