Conferències en favor de la gent gran

Barcelona acull un cicle de xerrades perquè les persones grans coneguin els seus drets i els recursos legals de què disposen per poder ser ben tractades

En el marc de les accions que Barcelona impulsa a favor de la gent gran, aquest abril s'estrena un cicle de conferències per promoure el bon tracte d'aquest col·lectiu. Es tracta de xerrades que permetran al les persones grans conèixer els seus drets i els recursos legals de què disposen per poder ser ben tractades.

Com volem viure? Com volem ser atesos? Per qui volem ser atesos? A qui li podem confiar la presa de decisions si algun dia ens cal? Són algunes de les preguntes que es plantejaran en aquestes conferències, on els assistents tindran l'ocasió de saber com es tramita el document de voluntats anticipades, què és un poder preventiu, una autotutela o un vitalici. També s'oferiran consells sobre com orientar el testament, coneixerem millor la figura de l'assistent prevista per la llei, i moltes altres mesures jurídiques per tal de planificar millor el futur.

Diversos centres de gent gran de set districtes de Barcelona (Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià) oferiran les conferències en sessions de matí o tarda entre abril i juny de 2014.