DEMO, un espai de creació experimental

Neix a Barcelona un espai de proves per plantejar nous camins en relació amb la producció industrial i el disseny de producte

'DEMO, Explorant nous processos de creació' és un cicle d'activitats que s'estructura al voltant d'allò experimental i multidisciplinari, i la col·laboració entre el fet industrial i artesanal, centrant-se en l'àmbit del disseny de producte i la producció industrial.

En el marc d'aquestes activitats i al llarg de deu dies, DEMO desenvolupa un programa de tallers, conferències, col·loquis i presentacions de productes, que oferiran la possibilitat d'experimentar i debatre nous camins, enfocaments i tecnologies que intervenen en el procés creatiu. L'objectiu és compartir i investigar diferents tipologies de creació i producció entre els participants.

En els últims anys, el radi d'acció del disseny, les seves perspectives, objectius i processos s'han ampliat de manera considerable. Ho han fet especialment gràcies a les noves tecnologies i a internet of things, però també gràcies a la recuperació de processos i mètodes més artesanals que sovint havien quedat fora de la producció industrial. És en aquest context que l' ADI-FAD proposa DEMO, un espai de proves de caràcter experimental.

Tallers i conferències

Un dels tallers que oferirà DEMO estarà dirigit pels artistes Yuri Suzuki i Óscar Díaz, en què els participants coneixeran de primera mà la metodologia i les eines de treball d'aquests professionals i desenvoluparan propostes que investiguin els límits del disseny.

També, per a un públic més generalista i en col·laboració amb el projecte 'Rep-Rap', s'impartirà un taller que permetrà als assistents crear la seva pròpia màquina d'impressió en 3D.