Europa, a les teves mans

Barcelona acull un cicle de tres conferències per dotar la ciutadania d'informació i opinió al voltant de les eleccions europees

'El Futur d'Europa a les teves mans: eleccions europees 2014'. Aquest és el títol del cicle de tres conferències que organitza Barcelona aquest abril amb l'objectiu de proporcionar a la ciutadania informació i elements de debat per crear opinió de cara a les eleccions al Parlament Europeu d'aquest any. Les xerrades miraran de respondre a preguntes com ara: "Tenim el futur d'Europa a les nostres mans?" o "Per què aquest cop és diferent?".

En definitiva, durant les tres sessions que s'han programat els dies 1, 3 i 8 d'abril, s'intentarà explicar què ens estem jugant a les eleccions del 25 de maig i s'establirà un diàleg amb el públic perquè pugui donar la seva opinió de com entén aquest futur.

La primera conferència, 'Europa i opinió pública, divorci o matrimoni de conveniència?', tindrà lloc al Centre Cívic Pati Llimona i anirà a càrrec del periodista de TV3 Carles Prats. La segona, que se celebrarà al Centre Cívic Casa Gloferichs amb el títol 'Què pot i què no pot fer el Parlament Europeu per als ciutadans', la protagonitzarà Fernando Guirao, catedràtic d'Història a la UPF. Per la seva banda, la periodista, cap de Relacions Polítiques del Consell de la UE i col·laboradora de l'ARA Cristina Gallach es farà càrrec de la conferència 'Riscos i oportunitats d'un moment crucial per a tots els europeus', que tindrà lloc al Centre Cívic Urgell.