Societat 06/03/2013

L’Illa Diagonal acull una exposició de carrosses fúnebres

La mostra forma part de la col·lecció de carrosses fúnebres de Cementiris de Barcelona, una de les més importants d’Europa

1 min

Fins al 20 de març es pot visitar al centre comercial de l’Illa Diagonal una mostra de cinc carrosses fúnebres. El visitant hi trobarà l’anomenada carrossa “Estufa”, de gran luxe, que estiraven quatre cavalls –va portar les despulles d’Enric Prat de la Riba i de Santiago Rusiñol–; la “Imperial”, que va ser utilitzada en el funeral de Tierno Galván; l'”Aranya”, la més utilitzada temps enrere per les classes populars, i les carrosses “Angèlica” i “De Luxe”, destinades als enterraments infantils.

L’exposició es pot visitar, de franc, de dilluns a dissabte, de les 10.00 a les 21.30 hores. Forma part de la col·lecció de carrosses fúnebres de Cementiris de Barcelona –una de les més importants d’Europa–, que consta de 13 carrosses fúnebres, sis carruatges per acompanyar les famílies a la parròquia i posteriorment al cementiri, i tres cotxes de motor, juntament amb els complements que les ornamenten i que en fan possible el funcionament. Aquesta col·lecció es pot visitar al Cementiri de Montjuïc, cada dia de la setmana, de les 9.00 hores a les 14.00 hores.

stats