L’oasi dels al·lèrgics

Més de 700 productes omplen els prestatges de Jo també sóc al·lèrgic, la primera botiga dirigida a aquests afectats

Més de 700 productes sense gluten, sense proteïna de la llet de vaca, sense ou, sense fruits secs, sense lactosa o sense fructosa, entre molts altres complements que poden causar al·lèrgies o intoleràncies alimentàries omplen els prestatges de Jo també sóc al·lèrgic, la primer botiga de la ciutat pensada exclusivament per a aquests afectats, que es calcula que representen entre l'1 i el 3% de la població mundial.

Aquest comerç és una iniciativa de la Núria Canturri i en Joan Riedweg, que porten 15 anys convivint amb les múltiples al·lèrgies alimentàries del seu fill Pau. Cansats d'haver de fer quilòmetres buscant de botiga en botiga els productes adequats, van decidir obrir un local on centralitzar els productes aptes per a al·lèrgics i intolerants alimentaris.

A part de l'estoc habitual, que també és pot comprar on line, s'ocupen de proveir mones, panellets o tortells de reis sense ou, sense llet, sense gluten o fruits secs per encàrrec perquè cap nen es perdi les postres tradicionals de les celebracions més populars.

La botiga rep el nom del blog que la Núria i la seva família fa anys que escriuen a la xarxa, on comparteixen experiències, consells i receptes i que ara s'ha convertit en el llibre Mama, em pica!, que pretén servir de guia per poder ajudar a pares de fills acabats de diagnosticar d'intolerància o al·lèrgia alimentaria.