Societat 16/12/2013

Mercat de Mercats, esdeveniment gastronòmic de l'any

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia li ha concedit el premi com a element "clau per promocionar i motivar els professionals, impartint i fent difusió de la cultura i la qualitat gastronòmica"

Ara
1 min
Imatge d'un acte del Mercat de Mercats 2012

BarcelonaL'Acadèmia Catalana de Gastronomia ha designat Mercat de Mercats com l'esdeveniment gastronòmic de l'any. L'entitat ha donat a conèixer els seus Premis Nacionals Anuals de Gastronomia, que s'entregaran el proper mes de maig.

El jurat d'aquests premis, format pels acadèmics que han emès els seus vots durant l'any, ha valorat Mercat de Mercats pel seu paper "clau per promocionar i motivar els professionals, impartint i fent difusió de la cultura i la qualitat gastronòmica, en el seu senti més ampli, a tots els consumidors".

La del 2013 va ser la IV Edició de Mercat de Mercats, per on van passar unes 260.000 persones, amb un increment del 5% respecte a l'any passat. A l'avinguda de la Catedral, els visitants van poder gaudir de 44 parades de mercats municipals de Barcelona, 40 de productors de proximitat, 16 cellers de vins i caves i 14 bars i restaurants que van oferir algunes de les seves millors tapes.

Durant els tres dies de la fira, es van vendre 55.000 tiquets de degustació. A més, les dues aules (Aula Gastronòmica i Celler del Sumiller) es van omplir per veure en directe alguns dels millors especialistes del món del vi i 22 cuiners que sumen 16 estrelles Michelin acompanyats en molts casos de comerciants dels mercats de Barcelona. Unes 5.000 persones van passar pel mig centenar d'activitats programades, totes de lliure accés.

Un èxit que tindrà continuïtat l'any 2014, convertint de nou el centre de Barcelona en el gran mercat del producte fresc de Catalunya i en un punt de trobada entre productors, comerciants, cuiners i consumidors.

stats