Neix l'Observatori de la Participació Ciutadana

L'òrgan pretén promoure instruments participatius i treballar per la transparència i la confiança de la ciutadania en l'Administració

Aquest dimecres, 9 d'octubre, s'ha presentat l'Observatori de la Participació Ciutadana a Barcelona. Es tracta d'un òrgan que pretén potenciar els instruments de participació de la ciutadania, amb l'objectiu de fer-la més eficient i eficaç. L'Observatori està concebut com un instrument per fer créixer la implicació dels barcelonins en els assumptes públics. Així, doncs, podrà proposar millores a partir del seguiment de projectes operatius.

D'altra banda, aquest nou òrgan vol contribuir a la transparència i a l'enfortiment i millora de la relació entre la ciutadania i l'Administració. El Consell Rector incorpora experts de reconegut prestigi que ajudaran a fer el seguiment de les polítiques de participació ciutadana i de la realitat social de la ciutat.

D'aquesta manera, Barcelona reforçarà el lideratge de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP), la xarxa de ciutats més gran en matèria de participació ciutadana.