Publicitat
Publicitat

Obert el procés d’inscripció de les beques HUBarcelona-FCC per estudiar a l’estranger

Cada beca estarà dotada amb 50.000 euros per ampliar estudis amb formació relacionada amb l’estratègia 'smart city'

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació BIT i FCC Servicios Ciudadanos convoquen 5 beques per cursar estudis de postgrau o màster durant el curs 2015-2016, a l’estranger. El procés d’inscripció de les beques, adreçades a universitaris, ja està obert. Cada beca tindrà una dotació de 50.000 euros per ampliar els estudis amb formació relacionada amb l’estratègia smart city.

Són les beques HUBarcelona-FCC, un programa destinat a persones que tinguin fins a 40 anys en el moment de l’inici del curs acadèmic 2015-2016. Per optar a aquests estudis, els aspirants han de complir amb uns requisits mínims com ser graduats, llicenciats o titulats superiors en una de les universitats que s’especifica a les bases i dins de les ciències experimentals, qualsevol enginyeria o l’arquitectura.

La convocatòria té com a objectiu donar l’oportunitat d’accés a la millor formació especialitzada en el marc de l’estratègia de les ciutats intel·ligents i, específicament, de l’estratègia de la ciutat de Barcelona. En aquest nou programa de beques, el consistori es compromet a establir un sistema de tutoria o seguiment de les activitats de formació dels becats, i a dissenyar un sistema de pràctiques de manera que els beneficiaris de les beques puguin aplicar i consolidar el coneixement adquirit en projectes d’interès per a la ciutat

Una aposta pel talent humà al servei de les persones

L’alcalde Xavier Trias va signar el passat mes de març amb l’empresa FCC el conveni de col·laboració per crear el programa de beques HUBarcelona. En aquest nou programa de beques, l’Ajuntament es compromet a establir un sistema de tutoria o seguiment de les activitats de formació dels becats, i de dissenyar un sistema de pràctiques de manera que els beneficiaris de les beques puguin aplicar i consolidar el coneixement adquirit en projectes d’interès per a la ciutat.

Per la seva banda, FCC ha dotat econòmicament el programa amb 250.000 euros en total, que es distribueix en cinc beques de 50.000 euros cadascuna.

Les beques HUBarcelona neixen de la voluntat de sumar esforços i aprofundir en la col·laboració públic-privada en matèria d’smart city. Ajuntament i FCC volen amb aquesta iniciativa crear oportunitats i sinergies que contribueixin a l’estratègia de recerca i innovació urbana de la ciutat i millorin el benestar de les persones que hi viuen, hi treballen o la visiten.

En concret, tant l’empresa com el govern municipal pretenen mitjançant aquest programa de beques contribuir a generar professionals que treballin per la ciutat amb una millor formació en camps com l’habitatge públic de qualitat, la reducció de la petjada ecològica, la millora del sistema de parcs, la millora dels serveis a les persones, el creixement sostenible, la gestió de l’aigua i en general tot allò relacionat amb l’àmbit d’Hàbitat Urbà.

Dins d’aquest programa de beques HUBarcelona, es contempla com a programes de  formació especialitzada d’interès pel seu prestigi i adequació als projectes que lidera l’Ajuntament:

MSc City Design and Social Sciences, London School of Economics and Political Sciences.

Master in Urban Planning, GSAPP, Columbia University, New York.

Master in Urban Design, GSAPP, Columbia University, New York.

The Shape of Two Cities: New York/Paris, GSAPP, Columbia University, New York.

Master in Design Studies (Real State and the Built Environment/Risk and Resilience/Urbanism, Landscape, Ecology), Graduate School of Design, Harvard University.

Master in Urban and Regional Planning, Luskin School for Public Affairs, UCLA.

MSc Urban Economic Development, The Bartlett Development Planning Unit, University College of London.

MRes Advanced Spatial Analysis & Visualization, The Bartlett Development Planning Unit, University College of London.

LSE-Sciences Po Double Degree in Urban Policy.

Master in City Planning. Urban Planning Department, MIT.

Master of City Planning, Department of Regional Planning at UC Berkeley.

Master of Regional Planning in City and Regional Planning, Cornell University.

Aquesta convocatòria també està oberta a qualsevol altre programa de formació especialitzada que accepti el Jurat Avaluador com a proposta justificada d’una persona candidata a l’atorgament d’una beca HUBarcelona.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de