Societat 16/09/2013

Restauració integral de l'arc d'entrada al Mercat de la Boqueria

Es tracta d'un element modernista projectat el 1913 per l'arquitecte Antoni de Falguera

Ara
1 min
Arc modernista del portal d'entrada al Mercat de la Boqueria

BarcelonaDes de finals del passat mes d'agost s'està duent a terme al Mercat de la Boqueria la restauració integral del portal principal d'accés al mercat des de la Rambla. Es tracta d'un arc modernista projectat l'any 1913 per l'arquitecte Antoni de Falguera. Decorat amb vitralls de disseny geomètric de color blau i cercles de colors grocs i marrons, l'arc descansa sobre dues columnes decorades amb trencadís de ceràmica.

La intervenció implica el desmuntatge, neteja, substitució de peces malmeses i muntatge del vitrall i del mosaic de la part inferior i la substitució de tota la xarxa de plom que suporta els vitralls. Quan se celebra el centenari de la col·locació de l'arc, aquesta restauració és la primera intervenció de restauració integral que es fa sobre el portal.

La restauració dels vitralls ha estat adjudicada al taller de Pepe Cubillo, que ha dut a terme obres com les dels vitralls de la Casa Berenguer a Barcelona o les de les esglésies de Santa Maria d'Igualada i de Cervera. Lívia Garreta, autora entre d'altres de mosaics i columnes per al Museu del Modernisme Català de Barcelona, s'ocupa dels mosaics, i dels treballs en ferro i pintura se n'encarreguen els tallers de Jaume Llop i Lacquia, respectivament. Les obres, que van començar el 24 d'agost, està previst que acabin a principis de desembre.

stats