Tauletes per meravellar-se amb Gaudí

El nou projecte educatiu de la Sagrada Família utilitza les noves tecnologies, amb jocs i enigmes, per captar l'interès dels estudiants

La nova oferta de visites educatives de la Sagrada Família pretén guiar els alumnes cap a una descoberta del temple a partir de la seva pròpia experiència viva. Amb aquest nou estil de visites s'opta per guiar els alumnes en comptes d'explicar-los al detall la basílica. A més, s'han incorporat les tauletes digitals com a eines didàctiques, amb les quals els alumnes completen jocs i consulten unitats didàctiques en la mateixa visita.

Segons la coordinadora del projecte educatiu de la basílica de la Sagrada Família, Maite Martínez, "en aquestes visites donem pistes i indicis perquè els alumnes puguin descobrir les claus per entendre els elements tant excepcionals de l'arquitectura de Gaudí. Si descobreixen això, la relació que tindran amb l'edifici serà absolutament incondicional".

D'aquesta manera, a través de materials didàctics adequats a cada nivell (tauleta tàctil per a l'ESO, cinturó d'eines i conte per a primària i llibre de gran format per a infantil), l'alumne resol els enigmes plantejats i aprèn els conceptes vinculats a l'obra de l'arquitecte català. Per exemple, davant la façana de la Passió, han de trobar els diferents elements que Subirachs va esculpir en homenatge a Gaudí. Dins de la basílica, un joc de geometria els ensenya la disposició i la forma de les columnes. I per entendre'n la llum de l'interior, la tauleta reprodueix virtualment la forma dels hiperboloides que l'arquitecte volia utilitzar per il·luminar la basílica.