Tolerància zero amb la violència vers les dones

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere s'endú el VIII premi 25 de Novembre, en reconeixement de la seva tasca

El jurat del VIII Premi 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència envers les Dones ha atorgat el el guardó a la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. També s'ha atorgat la menció especial a l' Associació Cultural Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP) pel projecte Falah-Dona.

En l'acte d'entrega, que ha tingut lloc a la Filmoteca aquest dimecres, 20 de novembre, s'ha posat l'accent en la lluita contra l'explotació sexual i el tràfic de dones, i s'ha comptat amb la participació d'una coneixedora d'aquesta crua realitat, Kathrin Bolkovac, exinvestigadora de la policia americana destinada a Bòsnia.

Per una Barcelona lliure de violència vers les dones

En l'acte s'ha insistit una vegada més en la necessitat d'un "canvi de valors" que condueixin a una tolerància zero amb aquesta xacra social. I s'ha recordat que l'acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència vers les dones és una eina que contribueix a prevenir la violència masclista, amb accions d'informació i sensibilització.

Des del 2001 ja s'hi han adherit més de 600 entitats i associacions veïnals, culturals, juvenils, professionals o polítiques. Amb aquest acte també s'ha ratificat i s'han mostrat les noves adhesions. Així, doncs, totes les persones i entitats que es vulguin comprometre activament en aquesta lluita poden signar l'acord emplenant un simple formulari.