'Es busca famós' contra la discriminació

La fundació Obertament inicia una campanya per lluitar contra l'estigma de les persones amb problemes de salut mental

La fundació Obertament, el projecte català de lluita contra l'estigma i la discriminació en salut mental, ha donat el tret de sortida a la campanya ' Es busca famós', per trobar personalitats públiques, o no, que tinguin o hagin tingut un problema de salut mental i vulguin donar la cara per aquest col·lectiu.

Des d'Obertament volen que es perdi la por a reconèixer aquesta part de la seva vida, parlant amb normalitat del seu diagnòstic. Però per aconseguir-ho cal donar-hi visibilització. La campanya neix del fet que altres col·lectius compten amb personalitats que en primera persona ajuden a visibilitzar la causa, mentre que a Catalunya no hi ha persones famoses que hagin reconegut tenir-ne, un fet que evidencia que existeix un tabú sobre la salut mental.

Durant la segona quinzena de novembre, la campanya es complementarà amb una acció de carrer per generar debat i fomentar la participació ciutadana. Segons l'Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones experimentarà un problema de salut mental en algun moment de la vida.