Publicitat
Publicitat

Els canelons també poden ser solidaris

Empreses com Menja Futur venen àpats solidaris a la vegada que treballen per la reinserció de persones en risc d’exclusió

Cada cop més persones opten per comprar menjar preparat aquestes dates. Una opció és comprar-lo a empreses que treballen per la reinserció de persones en risc d’exclusió. És el cas de Menja Futur, que durant tot el mes de desembre ha estat treballant de valent per poder vendre a les seves botigues els típics canelons i el pollastre rostit.

Menja Futur preparen menjars per emportar-se i canvien els plats segons l’època de l’any. Durant les festes de Nadal elaboren diferents plats amb la intenció d’estalviar feina a moltes persones, en uns dies en què els àpats en família són abundants i molt habituals.

Any rere any creix la demanda de menjars preparats durant les festes nadalenques, i a Menja Futur en tenen de molt típics: crema de marisc, sopa de Nadal o, un dels més demanats, el pollastre amb prunes i pinyons. Però, sens dubte, el plat estrella són els canelons de la iaia. En Fabi, xef de Menja Futur, i el seu equip en preparen fins a 4.500 des de l’1 de desembre i fins al 9 de gener. En Kamal i en Moha formen part de Menja Futur i van entrar-hi gràcies als itineraris d’inclusió sociolaboral del grup. També cuinen altres plats, que es poden trobar cada dia a les seves botigues de Barcelona.

Cuinem un futur millor

El projecte Menja Futur s’engloba en la Fundació Futur, que treballa amb la voluntat d’ajudar persones en risc d’exclusió social i amb la vocació que ningú es quedi sense un plat a taula. Aquesta fundació pretén oferir un futur millor a tots els que participen en els seus itineraris d’inserció laboral dotant-los de diverses capacitats transversals com, per exemple, la informàtica. També els formen en algun ofici concret, com el de cuiner.

Els plats que ofereix la Fundació Futur també estan disponibles als seus menjadors socials o a través del seu servei de càtering.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de