Milers de persones reben el 2014 a Montjuïc

L'Home del Mil·lenni, de la Fura dels Baus, i una espectacular pirotècnia donen la benvinguda a l'any nou

L'Home del Mil·lenni, de la Fura dels Baus, i una espectacular pirotècnia van donar, aquest 31 de desembre, la benvinguda a l'any nou a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. Amb el Palau Nacional i la Font Màgica de teló de fons, milers de persones van rebre el 2014 a Barcelona, en una celebració amb què l'Ajuntament de la capital ha volgut situar la ciutat en el mapa de les grans ciutats europees on la celebració de l'any nou és multitudinària.

Barcelona ha estrenat un nou format per celebrar el canvi d'any, un espectacle de grans dimensions a l'avinguda Maria Cristina i la Font Màgica de Montjuïc amb el qual pretén fer-se un forat a les televisions de tot el món i ajudar així a la promoció turística de la capital.

Dissenyat per la Fura dels Baus, l'espectacle, amb música, aigua i pirotècnia, va tenir com a protagonistes els castellers de Sants i l'Home del Mil·lenni, un esquelet metàl·lic de 17 metres d'altura i més de 4.000 quilos de pes que, dotze anys després de la seva creació, va cobrar vida de nou davant la Font Màgica. Un centenar de castellers es van ficar a les entranyes de l'Home per donar-li vida, mentre que per damunt d'aquest enorme ésser articulat, penjat a més de quinze metres d'altura, va aparèixer el campaner, una altra figura clau en aquesta celebració.

Amb cadascuna de les dotze campanades els focs artificials van recórrer l'avinguda Maria Cristina, des de les torres venecianes fins a les fonts, on hi va haver una explosió de volcans de foc. Després de l'última campanada, l'Home del Mil·lenni va obrir els braços i va fer un gir de 360 graus. La festa de benvinguda al 2014 va seguir amb un espectacular castell de focs combinat amb els salts d'aigua de les fonts i projeccions de com viuen diferents cultures el canvi d'any.