La carretera de les Aigües tindrà 21 quilòmetres de llarg

El nou projecte d'ampliació instal·larà una nova passarel·la i permetrà connectar Esplugues amb Torre Baró

La carretera de les Aigües té un nou projecte d'ampliació que permetrà connectar Esplugues amb Torre Baró i allargarà la via fins als 21 quilòmetres de llarg. S'instal·larà una nova passarel·la per tal de donar continuïtat al Passeig de les Aigües, en el seu pas per sobre de la carretera de la Rabassada i el fondal del Torrent de la Font del Bacallà.

La passarel·la serà d'acer amb una amplada de quatre metres i mig i una longitud de 157 metres. Així s'ajuntaran els trams nord i sud de la carretera de les Aigües, donant continuïtat a tot el passeig. En l'extrem corresponent a l'estrep sud, es porta a terme l'estricta connexió entre la passarel·la i el camí del Passeig de les Aigües, buscant minimitzar l'afectació al bosc, mentre que en el cas de l'estrep nord, i donada l'existència d'una petita plataforma al lateral de la carretera, s'aprofita per a adequar una zona de mirador.

El projecte també inclou millorar la zona d'uns 800 metres que hi ha just abans d'arribar al punt de la nova passarel·la. L'objectiu és aconseguir que aquest tram faci els cinc metres d'amplada que té la resta de la carretera de les Aigües. D'aquesta manera, es garantirà una bona circulació tant de vianants com de bicicletes en els dos sentits de la marxa.

Aquest és el cinquè i últim tram de millores que ha tingut en els últims anys la carretera, que creua de punta a punta la serra de Collserola i té uns 2.000 visitants diaris.