Les paperetes electorals també es reciclen

Es calcula que s’obtindran unes 45 tones de paper reciclat

Què passa amb les paperetes que no es fan servir en les eleccions, les que queden sobre les taules dels col·legis electorals sense ser dipositades a les urnes? Van a parar a les plantes de reciclatge de paper.

Durant 3 dies els operaris municipals passen per cada un dels 265 col·legis electorals que es van instal·lar a la ciutat durant les eleccions municipals per recollir les paperetes sobrants i reciclar-les.

Orientativament, en les eleccions europees de l’any passat es van reciclar fins a 45 tones de paper. Una xifra que podria ser més o menys la mateixa en aquests comicis.

Des de  l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, el cap de la gestió de residus, Carles Vázquez, explica: “El que això simbolitza és que el procés de reciclatge està integrat en el nostre dia a dia, també durant les eleccions. En qualsevol de les activitats que fem, si genera residus, el que hem de fer al final és reciclar-los.”

El procés de reciclatge

Les paperetes de la ciutat són transportades fins a 2 plantes de reciclatge, una de situada prop del riu Besòs, i l’altra, a la Zona Franca. Quan els camions carregats de paper arriben a la planta, el primer que es fa és pesar-los.

Un cop a dins, les paperetes s’aboquen en una cinta transportadora que les passa per la trituradora, i després es premsa tot i acaba convertit en bales de paper.

Les paperetes, doncs, segueixen el mateix procés de reciclatge que qualsevol altre residu de paper o cartró. A la planta de reciclatge de paper de la Zona Franca cada dia arriben 7 tones de paper, que es converteixen en 700 bales llestes per ser convertides en pasta de paper.