Publicitat
Publicitat

Tot a punt per a la nit de Cap d’Any

Per segon any, Turisme de Barcelona organitza un espectacle amb la Fura dels Baus per celebrar les campanades

Per segon any consecutiu, Turisme de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, torna a organitzar un espectacle ciutadà, cívic i familiar, de la mà de la Fura dels Baus, per tal de celebrar les campanades de Cap d’Any.

L’acte, es durà a terme a l’Av.Reina Maria Cristina i combina l’espectacle visual, el musical i el pirotècnic. Durant l’esdeveniment s’ubicarà un escenari a la vorera mar de l’avinguda Rius i Taulet, que estarà envoltat per dues pantalles. També se n’instal·laran dues més a l’avinguda Reina Maria Cristina (a l’alçada de la plaça de l’Univers) i a la plaça Espanya.

Aquest any està previst que l’acte comenci a les 21h del dimecres 31 de desembre amb activitats lúdiques prèvies com música ambiental, fonts, vídeos i activitats castelleres. A partir de les 23.30h s’iniciarà l’espectacle principal que inclourà les campanades i la pirotècnia. L'acte s’allargarà fins a les 00.08h.

Afectacions de trànsit al voltant de plaça d’Espanya

Les restriccions de circulació afecten tant a vehicles com a vianants. La vorera costat Llobregat de l’avinguda de la Reina Maria Cristina ha quedat tancada, deixant lliure el pas de vianants pel tram de vorera situat entre els estanys i la calçada. D’acord amb les necessitats de seguretat dels treballs de muntatge també s’ha fet el tancament de la passarel·la costat Llobregat i de les escales d’accés a la plaça de Carles Buïgas des de l’avinguda de Rius i Taulet.

Aquest dimecres a les 20h es talla la passarel·la del costat Besòs de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i tots els accessos de vianants a l’àrea del radi de seguretat de la pirotècnia, exceptuant la zona dels dos costats del Palau Nacional, que es tancarà a les 22.30h. També a partir de les 20h es talla al trànsit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a la de Rius i Taulet i a la de Francesc Ferrer i Guàrdia entre el carrer de la Guàrdia Urbana i el carrer de Mèxic. Pel que fa a la circulació a la plaça d’Espanya, els agents de la Guàrdia Urbana prendran les mesures necessàries en funció de l’afluència del públic assistent, realitzant, si calgués, els corresponents talls de trànsit i els desviaments oportuns.

Dispositiu extraordinari de neteja

L’operatiu de neteja reforçarà els equips desplegats a la zona de la plaça d’Espanya i l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Hi participaran 61 operaris de neteja i s’hi instal·laran més de 100 papereres de cartró i 20 contenidors de recollida selectiva. Enguany, a més, es col·locaran contenidors i papereres als entorns de la plaça d’Espanya en previsió que hi hagi gent que segueixi l’acte des de les pantalles instal·lades en aquest punt.

Els equips de neteja treballaran conjuntament amb la Guàrdia Urbana tant en les tasques prèvies a l’inici dels actes, com en el control de contenidors i gots durant l’acte i la neteja posterior de tota la zona.

La Guàrdia Urbana es desplega a tota la ciutat

106 agents de la Guàrdia Urbana treballaran a tota la ciutat conjuntament amb els Mossos d’Esquadra. En previsió a la concentració de persones a la zona de la plaça de Catalunya i altres indrets del centre, tot i que no hi ha convocat cap acte oficial, s’establirà un dispositiu de prevenció per gestionar l’afluència de gent en aquests espais.

L’operatiu inclourà també l’activació d’un servei específic de trànsit per restringir el pas de vehicles, en cas que fos necessari, al costat mar de la plaça de Catalunya.

El metro funcionarà tota la nit

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) torna a posar a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de cap d’any de forma ininterrompuda. La xarxa de metro funcionarà des de les  5 del matí d’aquest dimecres fins que finalitzi el servei de dijous, 1 de gener, a les 12 de la nit. En total seran 43 hores de servei sense interrupció.

L’obertura del metro la nit festiva del canvi d’any busca facilitar els desplaçaments ràpids i segurs dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i forma part del dispositiu de Nadal de TMB.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de