Societat 22/07/2013

Regata contra el càncer relacionat amb el VPH

Dos equips de remers inicien a Barcelona un trajecte de 200 milles i 72 hores per crear consciència sobre el virus causant del 5% de càncers al món

Ara
2 min

Barcelona'NOMAN is an Island' és el nom dels dos equips de remers novells que aquest dilluns han iniciat a Barcelona una regata oceànica per crear consciència i avançar en el finançament contra el càncer relacionat amb el VPH, el virus causant del 5% de càncers a tot el món.

Els deu participants de la cursa, dirigits pel britànic Mark Hunter, guanyador de Medalla d'Or en els Olímpics, competiran per completar un trajecte de 200 milles i 72 hores de rem constant que mai s'havia intentat abans i que té el seu punt i final a l'illa d'Eivissa. Amb només dotze setmanes d'entrenament, els remers duran a terme un desafiament per empènyer els seus límits mentals i físics.

Menys de 400 persones han navegat amb èxit a través de l'oceà, el que equival a dos terços de les persones que han viatjat a l'espai exterior i a menys d'una desena part de les persones que han escalat l'Everest. Els majors pels regatistes són els cops de calor, les cremades solars, la deshidratació, el mareig, el cansament, i el fet de recórrer una via de navegació del Mediterrani amb molt trànsit.

Al cor d'aquest repte és la campanya per assegurar que cada nen rebi la primera línia de defensa: la vacuna contra el VPH. En l'actualitat, només les nenes són vacunades al Regne Unit contra el VPH, tot i que es calcula que en deu anys més homes que dones desenvoluparan un càncer causat pel VPH.

Tres anys de 'NOMAN'

La cursa celebra el tercer aniversari de 'NOMAN', entitat sense ànim de lucre que Tristán Almada, membre de l'equip, va cofundar amb les seves germanes Justine i Camille quan la seva mare va morir el 2010 a causa d'un càncer relacionat amb el VPH. Tristán va concebre 'NOMAN' com un mitjà per recrear l'aïllament que normalment experimenten els pacients amb càncer i per cridar l'atenció sobre el tema a través d'una gesta de resistència mai intentada abans.

stats