Els treballadors de TMB es mobilitzen per a la gent gran

Dins la campanya 'Tria la teva causa', el personal de l'empresa dedicarà tres mesos a sensibilitzar sobre l'atenció a la tercera edat

Peret, Núria Feliu i Montserrat Carulla han prestat desinteressadament la seva imatge per promoure la iniciativa 'Mou-te per la gent gran'. Es tracta de la causa solidària que els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han escollit aquest any dins la campanya 'Tria la teva causa'. Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, que ha tingut lloc aquest dimarts, 1 d'octubre, el personal de TMB ha iniciat les activitats d'una campanya que durarà tres mesos i que té per objectiu sensibilitzar i conscienciar dels problemes de soledat i marginació social dels ancians.

Les activitats del mes d'octubre giraran a l'entorn de l'envelliment actiu, entre les quals destaquen un taller de balls de saló, un taller de jocs de taula o una caminada amb el grup excursionista de TMB. Les activitats de novembre es proposaran millorar la mobilitat de la gent gran, i les de desembre promouran l'acompanyament dels ancians. 'Mou-te per la gent gran' té la participació d'Amics de la Gent Gran i Avismón, que duran a terme activitats a les instal·lacions de TMB.

A l'acte de presentació de la campanya, que s'ha celebrat el mateix dimarts, l'actriu Montserrat Carulla ha fet una crida a l'envelliment actiu: "No us deixeu portar per l'avorriment, us vull mobilitzats a tots. És la il·lusió, el que mou el cervell, i és el cervell qui mou les cames i la memòria". "Som pensionistes generosos, no jubilats!", ha afegit la cantant Núria Feliu, que ha definit la gent gran com "les columnes de casa nostra, amb els fills i néts, però també en entitats i associacions". De la seva banda, el cantant de rumba Peret ha reivindicat el paper fonamental de les persones grans i ha denunciat la situació d'abandonament que algunes pateixen: "A vegades, a la vida, hem sembrat amor i recollim menyspreu i abandó. I això no pot ser".

Aquesta és la tercera campanya solidària dels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona. En la primera edició, dedicada a la lluita contra el càncer, 'Tria la teva causa' va recaptar 9.000 euros. En la de l'any 2012 es van recollir 4.000 euros i més de 6 tones d'aliments per eradicar la fam i la pobresa.