LECTURA ENLLAÇADA

Qüestió de prioritats

Bauzá i Camps trien l'art primer que la Universitat

És qüestió de prioritats. Passejar-se per la Nit de l'Art i no acudir a la inauguració del curs acadèmic de la UIB permet veure com trien el president José Ramón Bauzá i la consellera Joana Maria Camps. Apostar pel palau de Congressos després que tenir-lo aturat pugui suposar una despesa addicional de 17 milions i, al mateix temps, permetre que a Palma cada pic els ciutadans tinguin més dificultats per carregar la targeta ciutadana també evidencien quines són les prioritats de l'Ajuntament.

Tria també Bauzá quan opta per n o deixar fer primàries dins el seu partit per escollir els candidats municipals, no sigui que s'emboliqui la troca i a algú se li acudeixi que també se'n podrien fer per elegir el candidat autonòmic. I tria el conseller de Turisme quan opta per culpar tothom dels escàndols de Magaluf sense assumir-ne cap responsabilitat. Tria enredar en lloc d'afrontar el problema. No el resoldrà culpant l'oposició, els mitjans de comunicació, les xarxes socials o determinats empresaris. Només aixecarà pols.

Aquesta pols es comença a esvair en la investigació judicial sobre la Policia Local de Calvià. La trama, segons el fiscal, també afectaria Palma i esquitaria polítics. Si es confirmassin les investigacions de la Fiscalia, l'actuació dels implicats també seguiria un ordre de prioritats i el servei públic no estaria precisament dalt de tot. Si no, com s'explica que Punta Balena sigui considerat el paradís del turisme de sexe, droga i alcohol i, com diu la jutge del cas, l'estiu de 2013 la Policia Local no fes cap diligència per droga als locals de Magaluf?

El + vist

El + comentat