COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Bauzá treu pit per investigar Son Espases, però no es responsabilitza del PP de Matas

Respon sobre Bárcenas que la seu del partit es paga amb una hipoteca d'1,6 milions i diu que "no puc explicar allò que desconec"

José Ramón Bauzá treu pit per haver possibilitat la comissió parlamentària d'investigació sobre l'hospital de Son Espases, però a la vegada adverteix que ell no es responsabilitza de la gestió que pogués haver fet el PP balear de Jaume Matas. L'actual líder dels populars i president del Govern ha dit que no compareixerà davant el Parlament per donar explicacions sobre la compra de la seu del PP balear, tal com li ha reclamat l'oposició, perquè "no puc explicar allò que simplement desconec".

Bauzá, que en la roda de premsa sobre les jornades parlamentàries del PP balear duia preparada la resposta sobre aquesta qüestió, ha remarcat que ha estat el seu partit "qui ha possibilitat" la creació de la comissió, "que era una proposta de MÉS", perquè "se sàpiga absolutament tot en referència a la licitació, adjudicació i construcció" de l'hospital de Son Espases. Ha dit que ni el partit ni ell mateix tenen "res a amagar", però ha recordat tot seguit que ell presideix el PP balear des del 2010 i que per això " donaré totes les explicacions, però de l'etapa de la qual som responsable".

Ha insistit a posar distància amb el PP de Matas afirmant que "des del primer minut" que ell va assumir la presidència del partit s'ha encarregat que la transparència sigui una de les "senyes d'identitat" del PP balear, i com a exemple d'això ha posat el codi ètic intern o la publicació de la declaració de renda dels alts càrrecs del partit.

Reforma de la seu amb "quotes i donacions"

Tot i la intenció de Bauzá de no responsabilitzar-se de la gestió anterior del PP balear, ha hagut de respondre a les declaracions de l'extresorer estatal del partit, Luis Bárcenas, que en la comissió d'investigació afirmà que la nova seu del partit s'havia adquirit i reformat amb aportacions d'empresaris, una qüestió que s'hauria produït sota el mandat de Jaume Matas.

Ha explicat que el PP balear encara paga, a dia d'avui, les quotes mensuals d'una hipoteca que va signar inicialment l'any 2003 amb el Banc de Crèdit Balear per valor d'1.050.000 euros, i que l'any següent aquesta es va ampliar amb 579.000 euros més per engrandir l'immoble. Posteriorment, ha dit, entre el 2005 i el 2006 es feren obres de reforma amb un cost de 886.000 euros que, ha assegurat, "ja es varen pagar amb les quotes dels afiliats i les donacions de càrrecs del partit".

"I això és tot el que puc dir", ha acabat dient, i " si algú va fer pagaments, simplement ho desconec absolutament", ha dit Bauzá, assenyalant que el seu partit no ha tingut "inconvenients" que declaràs Bárcenas en la comissió d'investigació, i ha afegit que confia que sigui la Justícia la que "aclareixi tot el que s'hagi d'aclarir i que arribi fins al final, i totes les persones que hagin fet alguna cosa irregular o il·legal, que assumeixin les seves responsabilitats".

"L'únic" que pot donar estabilitat a Balears

Bauzá s'ha manifestat així durant la roda de premsa que ha oferit amb motiu de les jornades parlamentàries del PP balear acompanyat de la portaveu Mabel Cabrer. El president del Govern ha fet un balanç de la legislatura fonamentat a defensar la recuperació econòmica respecte de fa quatre anys i ha assegurat que "fins al darrer minut" del seu mandat treballarà per propiciar la creació de llocs de feina, sense descartar, en els dos mesos que queden fins que es dissolgui el Parlament, l'aprovació de noves mesures legislatives via decret llei.

Qüestionat sobre enquestes o possibles pactes postelectorals, Bauzá ha reiterat que el PP balears és "l'únic partit amb opcions de tenir majoria absoluta" i que "la resta només seria una suma de moltes forces". Per això, ha dit, els populars són també els únics que poden garantir "l'estabilitat" i ha afegit que per això no treballen amb hipòtesis de possibles pactes, perquè "el PP té les aspiracions lògiques de governar amb majoria absoluta".

 

El + vist

El + comentat