Bauzá defensa la reducció del Consell i aplaudeix Salom per haver complit

Armengol el qualifica d’“ambiciós i autoritari delegat del govern d’Espanya”

El president José Ramón Bauzá ha defensat en el ple del Parlament la reducció del Consell de Mallorca i n'ha aplaudit  la presidenta, Maria Salom, per haver-la executada. "Vull aprofitar per donar les gràcies a la presidenta Salom per la feina que està fent", ha dit quan la portaveu socialista Francina Armengol li ha demanat per les paraules que va dir fa dues setmanes, quan manifestà que el Consell de Mallorca s'havia de reduir "a la mínima expressió". Bauzá ha deixat clar que no es proposa reformar l'Estatut per reduir encara més el Consell i ha proposat a Armengol que, ara que està immersa en un procés de primàries, demani a la gent què s'estima més: si augmentar el Consell o trobar feina. I li ha retret que quan ella era presidenta fes créixer el Consell "per motius polítics" i gastàs més del que tocava dotant conselleries com la d'Economia o la de Joventut i Igualtat, que no tenien competències.

La socialista li ha advertit que si vol reduir el Consell a un aparell tècnic de suport als ajuntaments haurà de canviar l'Estatut i l'ha acusat de no tenir un projecte polític per a Balears. "Vostè és un ambiciós i autoritari delegat del govern d'Espanya", li ha amollat Armengol.

El vicepresident Antonio Gómez també ha fet referència a les manifestacions del president sobre el Consell a preguntes del diputat no adscrit Antoni Pastor i ha defensat que el Consell s'ha de limitar estrictament a complir el paper que li atorga l'Estatut. També ha recalcat que el Govern creu en els consells perquè si no fos així no hauria acordat una llei de finançament dels consells ni estaria fent feina en la transferència de la promoció turística. El vicepresident ha defensat que el programa del PP preveia eliminar duplicitats i ha advertit a Pastor que ell "l'hauria de conèixer bé" perquè es va presentar amb aquest programa. Pastor li ha demanat que respecti les competències dels consells.

El + vist

El + comentat