ARA DIUEN QUE...

Rajoy esmena Bauzá i rebutja el vet als imputats per anar a llistes

Nou aval del president dels hotelers a la política econòmica del Govern

- Primer ha estat l'expresident del govern central, el socialista Felipe González, i després el president actual, Mariano Rajoy, els qui s'han mostrat contraris a la mesura aplicada a Balears pel president del Govern i del seu partit, José Ramón Bauzá, d'excloure els imputats de les candidatures. "Fer que una persona no pugui presentar-se a les eleccions representa un judici abans que escaigui", ha dit Rajoy, qui s'ha mostrat partidari d'anar "cas per cas", perquè "no totes les imputacions són iguals". Una esmena en tota regla al barem fixat aquí per Bauzá.

- El PP defensa que el cas de les farmàcies, que ja ha suposat la imputació del director general de Farmàcies, no els genera gens de preocupació. Tant el conseller de Salut, Martí Sansaloni, com el director general imputat han dit aquest dilluns que tenen "la consciència tranquil·la" sobre aquesta qüestió. I la portaveu parlamentària dels populars, Mabel Cabrer, ha apuntat que es tracta d'un tema "bàsicament administratiu" i no hi ha gens de preocupació perquè hi pugui haver més imputacions, referint-se a Sansaloni o al president Bauzá.

- Les eleccions s'acosten i els governants del PP volen treure rèdit de les poques inversions que s'han fet sota el seu mandat. Una de les àrees on més s'ha invertit en aquests quatre anys ha estat la de carreteres, sobretot per part del Consell de Mallorca, basant-se en el conveni que finança el Ministeri de Foment. Precisament aquest dimarts, la ministra de Foment, Ana Pastor, serà a Mallorca per visitar les obres del segon cinturó i de l'enllaç de l'autopista a l'aeroport amb el Molinar. L'acompanyaran les autoritats locals. No és una inauguració, però s'hi assembla molt.

- Els hotelers no han amagat en cap moment de la legislatura la seva satisfacció per la política turística duita a terme per José Ramón Bauzá, especialment la llei feta per Carlos Delgado, que permet les excepcions urbanístiques als hotels amb l'argument de fomentar-ne la competitivitat. Aquest dilluns, el president dels hotelers, Aurelio Vázquez, ha volgut traslladar un missatge positiu durant la presentació d'un conveni sobre l'ocupació de majors de 45 anys. Se li nota, al president hoteler, la preocupació per un hipotètic canvi de Govern i l'intent de destacar els aspectes positius de la situació econòmica.

El + vist

El + comentat