Gilet defensa el model de gestió “indirecta” de les biblioteques de Palma

El tinent de batlia de Cultura ha negat la “privatització dels serveis municipals” de les bibliotques davant les crítiques del regidor de MÉS Antoni Noguera

Fernando Gilet, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, ha sortit aquest dimecres per defensar les accions preses pel seu equip de govern amb la xarxa de biblioteques de Palma i ho ha justificat recordant que “quan vàrem arribar el 2011 ens vam trobar amb una xarxa desordenada que semblava d'un municipi de l'Espanya més profunda del segle passat”. Gilet ha estat així de contundent després de la proposta que presentarà l'equip de MÉS al ple de febrer “per aturar les injustes afectacions en la plantilla i tirar enrere la privatització de biblioteques”, segons ha comunicat el grup nacionalista.


Gilet reitera que “no es privatitzarà cap biblioteca de Palma” i que, en tot cas, tota acció que es faci serà “pel bé de la ciutadania”. A més, ha afegit que si no s'estan portant a terme noves externalitzacions és “per respecte als treballadors” i que, de moment, en les dues biblioteques pendents de ser privatitzades –l'adjudicació de Son Gotleu s'anunciarà al mes de maig, i Son Cànaves– no es veuran afectats els seus treballadors i continuaran sent interins.


Amb l'arribada del govern del Partit Popular a Cort, hi havia un total de 25 biblioteques, 5 de les quals eren de gestió privada, i Gilet ha aprofitat per titllar el Pacte “d'incoherents” perquè “van prorrogar la gestió indirecta de les biblioteques el 2011 i no van optar per la gestió directa que tant prediquen”.


“Nosaltres no hem polititzat la cultura”, ha continuat Gilet, criticant l'acció política dels nacionalistes d'“inaugurar biblioteques sense personal” i fer-ho “amb vista a la galeria”. D'aquesta manera, el regidor de Cultura ha justificat la “bona” gestió realitzada per l'actual govern de Cort amb la xarxa de biblioteques de Palma.


Actualment hi ha un total de 20 biblioteques 5 de les quals són de gestió privada: Son Sardina, Son Ferriol, Son Xinelis, es Coll d'en Rabassa i Son Cladera.

El + vist

El + comentat