El Govern aplicarà l'ecotaxa el 2016 "amb o sense l'ajuda de l'Estat"

Barceló ho ha anunciat en una compareixença parlamentària en què ha explicat que ja ha començat les converses amb el sector turístic per aplicar-la amb el "màxim consens"

El Govern aplicarà el 2016 un impost turístic "amb o sense l'ajuda de l'Estat" perquè és "absolutament necessari" per millorar la competitivitat de les Illes i perquè és una demanda social de la majoria ciutadana que "ha fet possible el canvi polític" a les Balears en ocasió de les passades eleccions.

Així ho ha assegurat avui el vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, que ha dit que està "convençut" que "bona part" del sector turístic està convençut de la necessitat i "conveniència" d'implantar aquest impost per reinvertir-lo a les Illes. En ocasió d'una compareixença parlamentària per explicar el seu programa de govern, el conseller ha dit que l'Executiu cerca el "màxim consens" per instaurar aquest nou impost, per això ja han començat les converses amb el sector turístic.

Barceló ha comentat que, amb aquest gravamen, els turistes "ajudaran a preservar aquest paradís" que és l'arxipèlag, i que els doblers que es recaptin es reinvertiran en la millora de les zones turístiques, la preservació i recuperació del medi ambient i del paisatge, la millora del patrimoni històric i el desenvolupament de polítiques d'innovació. El vicepresident ha recordat que aquest impost turístic ja és una "realitat" a països com els Estats Units o el Marroc i a ciutats com Berlín o Barcelona. Precisament, a la Ciutat Comtal l'afluència de turistes ha crescut un 20 % des que es va implantar aquest impost el 2012, ha subratllat Barceló.

Més continguts de