BINISSALEM

Jeroni Salom deixa damunt la taula la seva dedicació exclusiva a l'Ajuntament

Aprovat el salari d'una regidora gràcies al vot de qualitat del batle

Jeroni Salom encara no sap si gaudirà de la dedicació exclusiva durant aquest mandat. El batle de Binissalem va deixar damunt la taula l'aprovació del seu salari durant el ple d'ahir vespre, en què sí que s'aprovà una dedicació exclusiva per a la segona tinent de batle i tercera de la llista dels populars, Magdalena Moyà Carrasco.

Pels pèls

Salom, que governa en minoria amb cinc edils, va haver de fer ús del vot de qualitat del batle per aprovar la proposta. MÉS i el PSOE hi votaren en contra, mentre que un edil d'Unió per Binissalem s'hi abstingué. L'altre sortí de la sala de plens perquè és cosí de la regidora i trobava que no era convenient votar aquest assumpte. Els vots en contra (5) no bastaren perquè la portaveu dels socialistes, Pepa Ramis, no hi era.

El portaveu de MÉS, Pere Pol, manifestà que el seu grup prefereix que una dedicació sigui per al batle i l'altra per a un perfil més tècnic. "Si la gent el vota per ser batle però després ell no s'hi dedica, és un frau", ha indicat el portaveu econacionalista. Una de les hipòtesis era que Salom preferís cobrar per ser portaveu de l'oposició al Consell de Mallorca. Això no obstant, aquesta opció està descartada, segons ha confirmat el primer edil. Salom ha assegurat que encara no sap si demanarà la dedicació exclusiva més endavant. "M'ho estic pensant", ha dit, i ha afegit que és possible que la tingui un altre regidor o que sigui per a un perfil més tècnic.

Plens en dissabte?

Tot i que ahir no es dugué a votació, és possible que els plens de Binissalem passin a ser els dissabtes matí i no els dilluns vespre com ara. Aquesta mesura serviria per intentar afavorir una major assistència de públic i es discutirà després de l'estiu. Per altra banda, MÉS obrirà el seu despatx de l'Ajuntament els dimecres horabaixa i els dissabtes al matí per atendre els ciutadans.

 

Més continguts de