SITUACIÓ INSÒLITA
Part Forana 21/06/2013

Un batle del PP demana "auxili" a una diputada de l'oposició

La diputada Santiago considera que la millor manera que té d'ajudar el batle és "fer-ho públic" i sol·licitar informació al Govern perquè entén que no pot intercedir davant els tècnics quan ja no forma part de l'Executiu

Q. T.
2 min

Palma.La política ofereix, de vegades, imatges insòlites. La darrera arriba en forma de carta, com la que acaba d'enviar el batle de Binissalem, Jeroni Salom (PP), a la diputada de l'oposició Fina Santiago (MÉS), demanat-li "auxili" perquè intercedeixi davant el Govern balear del PP. El batle, que precisament és també el president del PP de Mallorca, reclama l'ajuda de Santiago perquè quan aquesta era consellera d'Afers Socials (2007-2011) li concedí un ajut de 75.000 euros per contribuir al finançament del Centre d'estades diürnes de Binissalem. Posteriorment, els tècnics de la Conselleria li reclamaren la devolució d'una part de l'ajut per problemes en la justificació. Segons la versió del batle, Santiago li va dir que el problema es resoldria, però ara l'Executiu actual continua demanat a l'Ajuntament que torni una part dels doblers (32.700 euros). Ara, dos anys després que Santiago sortís del Govern, Jeroni Salom es dirigeix a la diputada de l'oposició per carta per demanar-li "auxili" i que "faci tot allò que estigui en les seves mans" perquè el compromís que adoptà "arribi a bon port". El primer edil acaba la missiva apuntant que "malgrat que hi ha hagut un canvi de govern, hi ha els mateixos tècnics que valoraren els expedients".

La diputada Santiago considera que la millor manera que té d'ajudar el batle és "fer-ho públic" i sol·licitar informació al Govern perquè entén que no pot intercedir davant els tècnics quan ja no forma part de l'Executiu. Per la representant de MÉS, la carta demostra que el grau de "desesperació" dels ajuntaments, "que no cobren del Govern", arriba fins al punt que "un batle que, a més és el president del PP a Malllorca, demana auxili a l'oposició". Segons la diputada, el govern de Bauzá "està obsessionat en el dèficit i a retallar i, en lloc de resoldre els problemes reals, hi posa pegues".

Jeroni Salom, en canvi, justifica la carta per recordar a Santiago que s'havia compromès i assegura que ell no pretenia "cercar-ne culpables, sinó resoldre el problema".

stats