BPA anuncia una investigació interna per depurar responsabilitats

L'entitat diu que els seus òrgans directius es mantenen en les seves funcions i que el banc està realitzant les seves activitats financeres amb total normalitat

Banca Privada d'Andorra ha anunciat que obrirà "immediatament" una investigació interna per "esclarir els fets, corregir operatives internes i depurar responsabilitats" arran de la comunicació del FinCEN acusant l'entitat de facilitar operacions de blanqueig de capitals a presumptes organitzacions criminals. BPA també ha assegurat, a través d'un comunicat, que el Consell d'Administració i tots els seus òrgans directius es mantenen en les seves funcions i el banc està realitzant les seves activitats financeres amb total normalitat.

Banca Privada d'Andorra ha respost a les acusacions provinents d'Estats Units amb un comunicat en el qual assegura que arran de la comunicació per part del FinCEN "en què se sospita que alguns directius/empleats de la nostra organització haurien actuat amb irresponsabilitat i males praxis i haurien facilitat operacions de blanqueig de capitals a presumptes organitzacions criminals, BPA obrirà immediatament una investigació interna". La investigació ha de servir per esclarir els fets, corregir operatives internes i depurar responsabilitats, i per aquest motiu, BPA ha indicat que ja col·labora estretament amb els interventors nomenats per l'INAF, l'entitat reguladora del sistema financer andorrà.

BPA assegura que les investigacions del FinCEN es refereixen exclusivament a les activitats andorranes de BPA i no afecten les filials internacionals. A més, el banc ha afegit que el Consell d’Administració i tots els òrgans directius de BPA "es mantenen en les seves funcions i el banc està realitzant les seves activitats financeres amb total normalitat, el que suposa una intervenció preventiva de l’INAF per garantir el procés d’investigació".

L'entitat ha conclòs indicant que l'adopció d'aquestes mesures per part l'INAF "no tenen res a veure ni amb la solvència ni amb la liquiditat de l'entitat" reiterant el missatge donat pel cap de Govern en funcions durant la seva compareixença.

Tot i que en conèixer-se la notícia s'ha pogut observar força moviment de clients als caixers automàtics, des de BPA no han volgut confirmar si aquesta afluència ha estat més elevada de l'habitual ni si temen una fuga de capitals.