Balears 13/09/2013

Estarellas vota en silenci a favor del TIL a Bunyola

Tot i que el ple incloïa la presència de qui és considerat "conseller a l'ombra" d'Educació, ni Estarellas ni cap dels edils populars no discutí la moció ni en féu cap comentari

Margalida Bonnín
2 min

Bunyola.El ple de Bunyola, on el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, és regidor d'Hisenda, rebutjà ahir una moció contra el TIL gràcies als vots del PP, que governa amb sis regidors amb un pacte amb l'agrupació AVI (Associació Veïnal Independent), de la qual s'abstingueren els seus dos regidors. La moció, presentada pel grup Esquerra Oberta de Bunyola, va rebre el suport dels seus tres edils i dels dos del PSOE.

Tot i que el ple incloïa la presència de qui és considerat "conseller a l'ombra" d'Educació, ni Estarellas ni cap dels edils populars no discutí la moció ni en féu cap comentari, sinó que tots passaren directament a la votació. Tant el mateix secretari autonòmic com el batle del municipi, Jaume Isern, tenen plaça de professors a la presó.

El text de la moció, defensada per Agustina Vilaret, qui també és docent, desgranava en nou punts els motius pels quals rebutjar el TIL. Criticava sobretot la manca de preparació dels professors, la implantació "precipitada" i "improvisada" del decret i l'actuació unilateral del Govern.

El resultat d'ahir no fou cap sorpresa. De fet, el consistori ja havia mostrat la seva posició respecte de les protestes de la comunitat educativa quan no permeté fer una assemblea de la plataforma Crida al CEIP Mestre Colom a l'abril. En aquella ocasió, finalment la trobada es va poder fer en un local alternatiu cedit pel rector, Llorenç Lladó.

Bunyola se suma al gruix de pobles governats pel PP que han donat suport al decret, com Maria, Binissalem i Marratxí. De moment, a Mallorca una desena de municipis han fet costat al TIL, mentre que més de 30 s'hi han posicionat en contra. En alguns casos, els edils populars han exercit la llibertat de vot i s'hi han abstingut, han votat contra el decret o han evitat assistir al ple.

stats