El Govern demanarà a Madrid l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera

La presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol, ha anunciat que la petició serà aprovada demà al Consell de Govern

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat avui que Balears sol·licitarà al Ministeri de Medi Ambient l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera. Segons ha detallat, la Conselleria de Medi Ambient "ja hi fa feina" i demà es durà la petició per ser aprovada al Consell de Govern.

L'anunci l'ha fet en la seva visita pel litoral de Cabrera per comprovar les tasques de neteja que es fan a la zona, on ha anat acompanya del conseller de Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Vidal. Armengol ha justificat la mesura, que suposarà ampliar l'àrea de protecció de l'arxipèlag, amb la "clara consciència medioambiental" de l'actual Govern i amb l'objectiu de posar Cabrera "al lloc que li pertoca".

La cap de l’executiu de les Illes ha assegurat que “s’inicia un camí” en què, “com a mínim, es duplicarà la superfície protegida” del Parc, que passarà de les 10.000 hectàrees actuals a les 20.000 i, com a màxim, seguint la proposta d’Oceana, aquesta ampliació suposaria arribar a les 90.000 hectàrees protegides.

El Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera es convertiria així en el “més gran de l’Estat i el segon de la Mediterrània” i inclouria hàbitats i fauna marina que no té “cap altre parc nacional”, com els fons batials o els coral·lígens.

Cal recordar que aquesta mesura era una exigència de les entitats conservacionistes i ecologistes i que, de fet, ja esperaven aquest anunci per avui.