Dins una paella amb abundant oli d'oliva suau i no gaire calent fregim primerament les patates tallades de mig centímetre de gruix. Un cop cuites, les escorrem i col·loquem al fons d'una palangana. Dins el mateix oli, però ara més calent, hi fregim el carabassó i l'albergínia tallats ben fins, prèviament salpebrats i passats per farina. Quan aquests siguin ben daurats, els superposem a les patates.
Tornem a abaixar la temperatura a l'oli i hi aboquem el pebre vermell tallat a daus grossets i, en estar, ho repartim per damunt la resta. Llevem quasi la totalitat de l'oli i dins una micona hi posem les tomàtigues ratllades, la fulla llorer i els alls a foc suau fins a aconseguir una salsa. Ho rectifiquem de saó i la distribuïm al damunt de tot. Això ja és en si mateix un bon plat, però acompanyat d'un ou fregit, n'hi ha per llogar-hi cadiretes.
INGREDIENTS
- Un pebre vermell
- Un carabassó
- Una albergínia
- Quatre patates mitjanes
- Sis tomàtigues ben madures
- Quatre ous de gallina casolana
- Quatre alls, una fulla de llorer
- Oli d'oliva, sal i pebre negre
- Farina