"No ens importa la llei, som aquí per beure fins a morir"

L'inici de la temporada a Magaluf i la vulneració de la nova ordenança per part dels turistes britànics ocupen avui diverses portades al Regne Unit

La temporada a Magaluf comença sense canvis. Tot i les restrictives mesures aprovades a Calvià per combatre el descontrol, a Punta Balena es repeteixen les mateixes escenes de sempre. Se'n fan ressò avui la premsa del Regne Unit, que no lleva el focus de la zona, on cada estiu passen les seves vacances milers de joves britànics. L'inici de la temporada a Magaluf i l'esterilitat, de moment, de la nova ordenança, apareixen a les portades de la premsa sensacionalista.

El 'Daily Mirror' li dedica dues pàgines amb menció i fotografia a portada: "Magaluf boja", titula el rotatiu, que al subtítol assenyala que "els turistes britànics ignoren les mesures contra beure al carrer". Cal recordar que la nova ordenança aprovada per l'Ajuntament de Calvià, a més de regular les excursions etíliques – pub crowling–, prohibeix beure alcohol al carrer o  anar semidespullat, a banda d'incitar a accions de risc com és el balconning.

"Fallen les mesures de Magaluf per evitar les engatades dels britànics que van a esbravar-se a Mallorca", diu a la seva portada d'avui el 'Daily Record', que per part seva dedica fins a quatre pàgines a la conducta dels seus joves. "Vergonya", titula el rotatiu sensacionalista 'Daily Star'. "Britànics gats desafien les mesures a Magaluf i torna 'mortal'", es pot llegir a la seva portada. "No ens importa la llei, som aquí per beure fins a morir", hi declara un turista. Alhora, el rotatiu assenyala que els turistes "desafien la prohibició a les gateres i al sexe a la zona de festa de Magaluf".

Mesures com la prohibició de beure alcohol al carrer o de regular les excursions etíliques, entre d'altres, es varen decidir prendre després que l'estiu passat es fixàs l'atenció en el descontrol de la festa a Punta Balena. Tot fou arran del polèmic vídeo del 'mamading' –en què una al·lota britànica practicava 24 fel·lacions en pocs minuts per aconseguir alcohol en un establiment–. Tanmateix, de moment, la nova normativa just acaba d'entrar en vigor i des del Consistori volen començar informant-ne i fent pedagogia i després passar a aplicar-la a tots els efectes.