NOMENAMENTS

El Govern situa Joan Gual de Torrella al capdavant de l'Autoritat Portuària

L'expresident de la Cambra de Comerç dirigirà l'ens que controla els principals ports de Balears

El Govern té previst nomenar Joan Gual de Torrella com a president de l'Autoritat Portuària de Balears. Gual de Torrella (Palma, 1956) és llicenciat en Empresarials i ha gestionat una empresa dedicada a la restauració, però si es va donar a conèixer per un fet és per haver presidit des de 2006 fins al 2013 la Cambra de Comerç de Mallorca.

Ara passarà a ser el màxim responsable de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, un ens amb personalitat jurídica i patrimoni propi, que és independent de l'Estat i que té plena capacitat per obrar, tot i que aquests ens estan agrupats al voltant d'un òrgan que depèn del Ministeri de Foment, Ports de l'Estat. A les Illes gestiona els cinc ports considerats d'interès general: Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i la Savina.

Gual de Torrella substituirà en aquest càrrec, nomenat a proposta del Govern balear, Alberto Pons, i presidirà un consell d'administració integrat per 18 vocals: quatre dels quals representen l'administració de l'Estat; quatre el Govern, un cada consell insular, un altre l'Ajuntament de Palma, un les cambres de Comerç, un la CAEB, un l'Associació Provincial d'Empreses d'Activitats Marítimes (APEAM), un el sindicat UGT i una secretària de l'Autoritat Portuària.

L'expresident de la Cambra de Comerç de Mallorca ha ocupat nombrosos càrrecs en diverses associacions empresarials, entre elles Foment del Turisme. L'any 2013, just després d'abandonar la presidència de la Cambra, la seva empresa, Norbada, va presentar concurs voluntari de creditors.

El + vist

El + comentat