CANVI DE BATLE
Part Forana 25/07/2013

Magdalena Solivellas ja és la primera batlessa de Campanet

Margalida Bonnín
2 min

Campanet.El ple de Campanet nomenà ahir vespre Magdalena Solivellas, del PSM, primera batlessa del municipi. La candidata nacionalista empatà a quatre vots -els dels regidors del seu grup- amb el candidat del Partit Popular, Miquel Pons, però el fet de representar la força més votada el 2011 la convertí en primera edil. El PSOE-IV, per la seva banda, no presentà candidat i s'abstingué en la votació.

Les declaracions del PSOE i del PSM d'ahir vespre confirmen que finalment no es reeditarà el pacte de progrés a Campanet i que el PSM governarà, per tant, en minoria. Tot i que durant el discurs d'investidura la batlessa entrant s'oferí a continuar amb el pacte d'esquerres i convidà el PSOE a formar part de l'equip de govern; en declaracions posteriors, el ja exbatle i portaveu dels socialistes, Joan Amengual, declarà que no fa comptes reeditar l'acord. "Hem de deixar passar el temps i hi ha moltes diferències per llimar", apuntà Amengual.

Davant una sala de plens en què no bastà l'espai per a tots els assistents, Solivellas va prometre el càrrec "sense renunciar al dret a l'autodeterminació" i, tot seguit, enumerà les línies d'acció que el seu grup fa comptes dur a terme fins a final de mandat. Es va comprometre a seguir la "guia" del programa electoral, tot tenint en compte la situació econòmica, que farà que segons quins projectes no es puguin tirar endavant.

Divergències

Les diferències entre els tres partits que formen el consistori campaneter es deixaren entreveure ahir durant el ple d'investidura. Mentre que el PSOE-IV es negà a reeditar el pacte i recordà "l'actitud provocativa constant", en paraules d'Amengual, dels nacionalistes durant els mesos passats; el PP va anar més lluny i es va negar a fer ús del seu torn de paraula. A més a més, tampoc no va voler fer-se una foto de grup amb tots els edils del consistori campaneter.

stats