BREGA ENTRE PSM I L'OPOSICIÓ
Part Forana 03/09/2013

La batlessa de Campanet podrà finalment cobrar un salari

PP i PSOE eviten "castigar" durant un mes els nacionalistes

Margalida Bonnín
2 min

Campanet.Després d'un mes de fer feina sense cobrar, els quatre regidors que formen l'equip de govern de Campanet (PSM) podran tenir una remuneració per la seva dedicació. Així ho féu possible ahir una nova discussió d'aquest punt en el ple en què tant el PP com el PSOE, que un mes abans havien impedit l'aprovació de les remuneracions, canviaren d'opinió i s'abstingueren en la votació.

Així doncs, a partir d'ara la batlessa, Magdalena Solivellas, podrà cobrar l'assignació que subvenciona el Govern per a un càrrec electe dels municipis de menys de 5.000 habitants perquè hi pugui haver una dedicació exclusiva a tots els pobles. Per la seva banda, Francesca Bisquerra, primera tinent de batle, percebrà 575 euros al mes, amb 14 pagues i els altres dos membres de l'equip de govern en cobraran 400 al mes cadascun.

Aquesta proposta de sous és exactament la mateixa que es proposà en el ple de juliol, en què l'oposició hi votà en contra. El portaveu del PP, Miquel Pons, afirmà que aquest mes sense cobrar havia estat un "càstig" als nacionalistes i advertí que havia de servir d'"avís" a l'equip de govern que els populars "hi són".

Tot i això, posà com a condició que la batlessa hagi de destinar les dues pagues dobles (la d'estiu i la de Nadal) als serveis socials del municipi. Per la seva banda, el portaveu dels socialistes i qui ha estat batle durant dos anys com a resultat d'un pacte amb el PSM digué que la seva abstenció era "en positiu".

Els nombres

Amb els nous sous de l'equip de govern municipal, l'Ajuntament de Campanet estalviarà 6.541 euros anuals, segons argumentà Solivellas, ja que passarà de destinar 26.882 euros a les remuneracions a destinar-n'hi 20.341. Si, a més, es té en compte la quantitat que, per força, la primera edil haurà de destinar a serveis socials i que provindran de l'ajut del Govern, el Consistori ingressarà més de 4.000 euros extra.

Amb aquesta nova decisió, s'esmena la situació insòlita que els quatre regidors han viscut durant el mes d'agost, en què han hagut de fer feina cobrant tan sols 95 euros cadascun, que és la xifra mínima assignada a tots els edils del Consistori.

Tot i que sembla que les vacances d'estiu han canviat sensiblement els ànims al Consistori campaneter, la mala maror existent entre els tres partits que el formen es fa evident durant els plens, en què els retrets són constants.

Per argumentar ahir la seva posició, la batlessa llegí una resum històric de com han estat repartits els sous de l'equip de govern des que a Campanet es va començar a destinar una dedicació exclusiva a un regidor, l'any 1995. Tot seguit, demanà coherència als dos grups de l'oposició.

stats