Publicitat
Publicitat

GASTRONOMIA

Cambrils engega el calendari gastronòmic amb les Jornades de la Galera

Una quarantena de restaurants oferiran menús especials amb la galera de protagonista del 3 al 26 de febrer

La 13a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils encetaran el calendari gastronòmic del 3 al 26 de febrer amb la participació d’una quarantena de restaurants que oferiran menús especials amb una gran varietat de plats i un programa d’activitats per tots els públics. Destaquen diverses degustacions del crustaci combinades amb altres productes del territori, visites guiades al Port i relacionades amb el mar, activitats per als infants i la tradicional Galerada popular.

També es celebra el Concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners/es a la XIII concurs a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. D’entre totes les propostes d’aplicacions amb galera rebudes, un grup d’experts selecciona un màxim de 8 receptes per a participar en el concurs. El divendres 24 de febrer de 9 a 14 hores es farà el  Concurs i lliurament de guardons a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

 

Programa d’activitats

Galeres en viu

Divendres 10  i 17 de febrer, de les 17 a les 18 hores, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i  segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques fins a la llotja. Confirmació d’assistència de dilluns a divendres apeconomica@cambrils.org (aforament limitat).

Amb gust d’oli i calçots

Diumenge, 12  de febrer, a les 9.30 hores, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2). Fregida de galeres i calçots de Cambrils amb Oli Extra Verge DO Siurana de la Cooperativa de Cambrils. Preu degustació: 4 euros. I després de fer un tast  pots omplir el cistell a l’Agrobotiga fins a les 14 hores.

Galerada popular al Port de Cambrils

Diumenge, 19 de febrer. Venda de tiquets: de les 11 a les 14 hores,  al Mollet del Rec del Port de Cambrils, degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Preu degustació: 4 euros.

De les 11 a les 13 h, a les escales reials del port de Cambrils: demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU. Passejades amb llagut adreçades principalment a la canalla,a càrrec de l’associació esportiva VENT D’ESTROP.

Activitat familiar: la mar en temps prehistòrics. Rebost i rellotger. A les 11 i  a les 12 hores, a la Torre del Port. Taller didàctic on els participants elaboraran el seu propi collaret o penjoll amb petxines usant rèpliques d’eines prehistòriques. Aforament limitat. Activitat gratuïta adreçada a públic familiar.

Tast d’olis

Dissabte, 25 de febrer, a les 11 hores,Curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2) a càrrec del Centre de Desenvolupament de l’Oli. Confirmació assistència de dilluns a divendres a peconomica@cambrils.org (aforament limitat).

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT