GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 22/02/2017

Cambrils engega el calendari gastronòmic

Les galeres tornen a ser les protagonistes del mes de febrer amb les 13es jornades

Ara
2 min
Cambrils engega el calendari gastronòmic

CambrilsLa 13a edició de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils, que se celebren del 3 al 26 de febrer amb la participació d’una quarantena de restaurants, han encetat el calendari gastronòmic de la vila costanera, que aplega nou campanyes dedicades a productes de proximitat. Els establiments que s’han unit a les Jornades de la Galera ofereixen menús especials amb una gran varietat de plats. Destaquen diverses degustacions del crustaci combinades amb altres productes del territori, visites guiades al port i relacionades amb el mar, activitats per als infants i la tradicional galerada popular.

Concurs De la Mar als Fogons

També se celebra el Concurs De la Mar als Fogons per a joves cuiners al XIII Concurs de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. D’entre totes les propostes d’elaboracions amb galera rebudes, un grup d’experts selecciona un màxim de vuit receptes per participar en el concurs. Aquest divendres de 9 a 14 hores es farà el concurs i lliurament de guardons a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. L’endemà, dissabte a les 11, es farà un curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils a càrrec del Centre de Desenvolupament de l’Oli.

Enrere queden algunes activitats tradicionals, com la galerada popular al port de Cambrils, que es va celebrar diumenge passat i durant la qual es van poder degustar fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’ abordo, de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Un altre acte destacat es va fer el diumenge 12 de febrer: la fregida de galeres i calçots de Cambrils amb oli extra verge DO Siurana de la Cooperativa de Cambrils.

I al març arriba la carxofa

La carxofa agafarà el relleu de la galera amb l’Encarxofa’t, del 10 al 26 de març. Després arribarà el torn d’un dels plats més arrelats a la gastronomia cambrilenca: les Jornades dels Fideus Rossos, del 28 d’abril al 14 de maig. La Mar de Tapes serà del 9 al 18 de juny.

Després de l’estiu arriba una altra cita relacionada amb el mar: les Jornades del Calamar, del 29 de setembre al 15 d’octubre, que els últims dies coincideixen amb la mostra de vi i gastronomia Entrada al País del Vi, del 12 al 15 d’ octubre. El calendari gastronòmic de Cambrils acabarà amb les Jornades de l’Oli Nou, del 20 d’octubre al 5 de novembre, i les Jornades del Romesco, del 24 de novembre a l’1 de desembre.

stats