GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 10/10/2017

Cambrils, porta d’entrada dels millors vins del país

Ara
2 min
El Parc del Pescador acull un any més la mostra.

CambrilsLa vuitena edició de Cambrils Entrada al País del Vi omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. La mostra del vi i la gastronomia, que s’ha ampliat de 3 a 5 dies, se celebrarà des de demà fins diumenge. S’hi podran degustar una gran varietat de vins excel·lents, que aportaran els més de 15 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents DO de la demarcació.

L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les denominacions d’origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca. L’horari de la mostra serà d’11 a 14 hores i de 18 a 22 hores.

D’altra banda, les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels deu restaurants participants (Can Bosch, Acuamar, Can Solé, l’Espurna, Duomo, Cal Tendre, Lekeitio, L’Original Experiències Gastronòmiques, Miramar i Rincón de Diego), cinc establiments de tapa dolça (Guinovart, Micu-Licu, Quin Cacau, Forn Sant Salvador i Pastisseria la Font), dos productors gastronòmics de Cambrils (Daniel Salinas i Precuinats del Mar Cambrils) i, per primer cop, una associació gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils) que amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors oferirà degustacions dels plats més típics de la població.

Els cellers

Els cellers participants són Celler Bernavi (DO Terra Alta), Celler Ronadelles (DO Montsant, DOQ Priorat, DO Catalunya i DO Cava); Bodegues Visendra (DO Catalunya); La Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat); Altavins (DO Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Celler Rosa Maria Torres (DO Conca Barberà i DO Cava), Anguera Domènech (DO Montsant); Celler Coma d’en Bonet (DO Terra Alta); Castell de Riudabella (DO Conca de Barberà i DO Catalunya); Celler 9+ (DO Tarragona); Vins Ecològics Biopaumerà Helga Harbig (DO Tarragona), Molí de Rué (DO Tarragona) i Celler Batea (DO Terra Alta), a més de l’empresa distribuïdora de Tarragona MAB Alimentació i Begudes.

Una de les novetats d’aquesta edició és el sistema de compra de tiquets. Els assistents adquiriran unes fitxes reutilitzables, que s’anomenen glups en el cas dels tastos de vi i nyams en el cas de les tapes. L’organització espera l’assistència d’unes 15.000 persones.

Activitats paral·leles

A part de degustacions de vi i gastronomia, hi haurà activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com els tastos guiats de vi que s’organitzaran cada tarda de les 19 a les 20.30 hores de la mà del sommelier Xavier Fortuny, i la iniciació al tast de vins per a joves del primer dia, a càrrec d’Ian Aragonès. Hi haurà diversos tallers adreçats als més petits, a més d’activitats musicals i del món de la màgia.

stats