Publicitat
Publicitat

GASTRONOMIA

Cambrils reivindica un dels seus plats més típics: el romesco

Vint-i-vuit restaurants d’aquesta vila del Baix Camp participen fins l’11 de desembre en la quarta edició de les Jornades del roomesco proposant diferents creacions amb menús enromescats

El terme 'romesco' ve del mossàrab i significa 'barrejar i remenar coses diverses'. És un concepte que encaixa amb el patrimoni gastronòmic del municipi de Cambrils, que compta amb un ampli i divers ventall de restaurants, cadascun amb el seu estil propi i que ofereixen als seus clients aplicacions gastronòmiques amb romesco.

Les Jornades del romesco de Cambrils arriben aquest any a la quarta edició i hi participen 28 restaurants del municipi, que fins l'11 de desembre ofereixen menús enromescats. El romesco és un plat típic de la vila cambrilenca molt arrelat a la seva tradició marinera.

Tradició i innovació

La quarta edició de les jornades arriba amb creacions que van des del tradicional suquet de romesco fins a l’arròs de romesco, el bacallà amb romesco, les amanides amb romesco o el peix amb romesco fred, passant per aplicacions més actuals com el romesquet dolç.

La restauració a Cambrils continua com un dels sectors d’activitat econòmica més dinàmics i amb més potencial de creació d’ocupació i de generació de riquesa. Per aquest motiu, des de l’àrea de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme es treballa activament per donar suport a les iniciatives sorgides d’aquest àmbit. En aquest sentit, l’Ajuntament fomenta la cooperació empresarial i la concertació públicoprivada a l’entorn del fet gastronòmic per millorar els beneficis tant dels agents privats com dels públics.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l’objectiu de les jornades és destacar la gastronomia de Cambrils i desestacionalitzarla de la temporada turística. “El romesco és un plat molt propi de Cambrils elaborat amb productes de proximitat de la mà de cuiners d’alt nivell”, destaca Mendoza.

Àmplia oferta gastronòmica

La regidora de Promoció Econòmica, Ana López, fa balanç i assegura que s’ha assolit l’objectiu de promocionar l’excel·lent gastronomia durant tot l’any d’una manera integral, donant a conèixer els productes de la terra i el mar, els restaurants i el territori.

Finalment, el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils, Pep Pellicer, assenyala la infinitat de possibilitats del romesco en salsa freda o plat cuinat, el maridatge amb la cuina pròpia i de la gran varietat d’oferta dels restaurants participants, amb menús de diferents estils i preus. Per tastar totes aquestes creacions teniu temps fins l’11 de desembre.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT