RUTA DE CAP DE SETMANA

La Conca de Barberà sobre quatre rodes

Ens proposem recórrer la comarca en cotxe en tres dies

La Conca de Barberà és una comarca plena de meravelles, que es pot visitar caminant o en bicicleta, però també en cotxe. Així doncs, us proposem aquesta ruta sobre quatre rodes: les meravelles de la Conca.

Dia 1

La ruta comença al monestir de Santa Maria de Poblet, el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa. Sortim del monestir en direcció a Prades per la carretera T-700 per gaudir d’un bonic paisatge de vinyes i camps de conreu als peus de les muntanyes de Prades i del Paratge Natural de Poblet. Seguim fins a Vimbodí i, després, en direcció al monestir de Poblet per la carretera TV-7002, anem a l’Espluga de Francolí. Seguim per la N-240 en direcció a Tarragona per anar a Montblanc (9 km), capital de la Conca de Barberà. Declarada Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, té un dels recintes emmurallats més ben conservats de Catalunya.

Dia 2

Continuem el recorregut cap a Barberà de la Conca per la C-14. Aquest és el poble que dona nom a la comarca i ofereix als visitants l’encant d’un petit nucli situat al pendent d’un turó dominat pel castell templer de Barberà, de visita imprescindible. Tornem a la carretera en direcció a Santa Coloma i ens aturem a Sarral (5 km), considerat el cor vinícola i artesà de Catalunya per la tradició de l’alabastre, amb museu inclòs. Ens dirigim a Solivella i agafem la carretera en direcció a Forès (T-233) i més endavant ens desviem per la TV-2336 fins a Solivella (9 km). Sortim en direcció a Forès (11 km), conegut com el mirador de la Conca, amb una esplèndida vista de tota la comarca i de bona part de la Segarra.

Dia 3

Comencem a la vila medieval de Conesa i després sortim en direcció a Rocafort de Queralt (6 km), situat enmig del tram del sender GR-175, la Ruta del Cister. Aquest bonic poble convida a passejar pels seus carrers i places. Continuem en direcció a Santa Coloma de Queralt, el nostre pròxim destí. Parem a les Piles (7 km), un excel·lent punt de partida per fer rutes a peu o en BTT, com la ruta dels molins. Santa Coloma de Queralt (5 km) es troba al nord-est de la Conca de Barberà i és un poble carregat d’història que invita el visitant a passejar-se tranquil·lament pels seus carrers, a aturar-se davant les cases i balcons i a asseure’s a l’ombra a les seves places mentre es contemplen els monuments.

Més informació a la pàgina web www.larutadelcister.info.

El + vist

El + comentat