ESPORTS

La segona Eternal Running Dels Pallaresos arriba amb novetats

Les inscripcions van a bon ritme i se superaran els 3.500 corredors

Les inscripcions al segon Eternal Running dels Pallaresos van a bon ritme i l’organització espera arribar als 3.500 corredors, xifra que superaria àmpliament els 2.000 de la primera edició, que es va celebrar l’any passat. D’aquests inscrits n’hi ha una majoria del Camp de Tarragona i de Catalunya, però en venen també un nombre important de la resta de l’Estat i d’arreu del món. La gran novetat d’aquesta segona edició és una tercera cursa, la Kids, adreçada a nens i nenes de 4 a 12 anys i que es correrà el dissabte 30 de juny a les 18.00 h, abans de la cursa nocturna. Els infants competiran per trams d’edat, i cobriran 300 metres els més petits i 1.500 els més grans, amb obstacles adequats a cada edat.

La cursa nocturna s’iniciarà a les 21.00 h. Seran 5 quilòmetres i hi haurà quaranta obstacles. Després del lliurament de premis, a les 23.30h al camp de futbol municipal, hi haurà un concert de Mikel Erentxun gratuït i obert a tothom. L’excantant de Duncan Dhu també és corredor de curses Eternal. La tercera cursa, la principal, serà el diumenge 1 de juliol a les 11.00 h, amb un recorregut de 10 quilòmetres i amb vuitanta obstacles. Els qui la completin obtindran el títol d’“invencible”.

El director de l’Eternal Running, Rubén López, va repassar en la presentació de la prova les novetats respecte de l’any passat, en el recorregut i en els obstacles. “Hi ha vuit obstacles nous i dos són difícils. Hem repartit més els obstacles i no estan tan concentrats a l’inici com l’any passat. Repetirem el pas per la piscina municipal però amb alguns canvis”, apunta López. Els obstacles combinen bales de palla, fang i escuma, entre altres materials. L’organització anima a participar en la prova disfressats, per donar un aire més festiu a la competició. La cursa també té un vessant solidari, ja que dedica 5 euros de la inscripció a la Fundació Invencible, que porta a terme diversos projectes solidaris a tot el món.

El municipi dels Pallaresos situa per segon any consecutiu el seu nom al costat del de poblacions d’arreu del món, incloses les novetats d’enguany al Circuit Mundial d’Eternal Running, de la Xina i el Japó -també s’està a punt de tancar Las Vegas, als Estats Units-. El circuit, creat l’any 2002 i que ha anat creixent gradualment, compta amb la participació d’uns 50.000 corredors a tot el món, dels quals entre un 4 i un 5% són molt assidus, alguns dels quals es desplaçaran a la localitat del Tarragonès. Per puntuar en el circuit es necessita participar en un mínim de vuit proves.

Més continguts de