La Festa Major d’Estiu del Morell més musical

La Festa Major d’Estiu del Morell arrenca aquest divendres, 19 de juliol, i s’allargarà fins al pròxim 29 de juliol. Seran deu dies farcits d’activitats per a tots els públics i gustos: cercavila, concerts, tempta de vaquetes, sardanes, puntaires, xarangues, correfocs o actes familiars i, sobretot, música. “Fresca, divertida i molt de festa major”, tal com exposa una de les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, M. Jesús Valldosera, són les paraules que defineixen la imatge de la festa major del Morell.

Com sempre, la música té un pes important en el programa, i aquest any Lágrimas de Sangre i Smoking Souls, juntament amb Dj Plan B i Dj Monka, seran els plats forts del Concert Jove, que tindrà lloc dissabte 27 de juliol a l’avinguda dels Països Catalans. “Els dos grups, els primers de rap combatiu i hip hop i els segons de rock, presentaran els seus últims treballs al Morell”, explica el tècnic de Cultura i Festes del consistori, David Ayza.

Un altre concert remarcable serà el que es farà dissabte 20 de juliol a la plaça de la Font per celebrar els 40 anys de l’Associació Cultural Embruix. El tret de sortida el donaran The Penguins Reggae per Xics, i després també actuaran Adala & The Same Song Band i Seguirem (tribut a Obrint Pas).

Altres propostes, que consoliden l’aposta del Morell per la música dirigida a tots els públics, són l’orquestra Atalaia, que farà concert de tarda i ball de festa major dissabte 27; l’actuació de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, diumenge 28, i el muntatge de Dàmaris Gelabert, que farà les delícies de petits i grans el dilluns 29.

La tradició i la cultura popular, eixos de les festes

Com és habitual, la tradició i la cultura popular són els eixos principals de la Festa Major d’Estiu del Morell, amb activitats que es mantenen inamovibles al programa i d’altres que s’han consolidat en els últims anys, com ara la trobada de puntaires, la baixada d’andròmines, la 'holi party', el sopar popular, les temptes de vaquetes, la vermutada de clàssics o la cursa ciclista Gran Premi del Préssec. Totes elles, sumades a cercaviles, correfocs o la Zeuzera Pyrina... I tot plegat unit a algunes novetats, com ara el taller de grafitis i muralisme que tindrà lloc el dijous 25, o la xerrada informativa sobre agressions sexistes que es farà el mateix dia, a més de la instal·lació d’un punt lila, d’informació i sensibilització sobre assetjaments, durant el Concert Jove del dia 27.

Una festa participativa

L’alcalde del Morell, Eloi Calbet, destaca que la Festa Major d’Estiu és una festa “molt participativa, que gràcies a la col·laboració d’un grapat d’associacions i entitats és molt rica culturalment”. Una implicació clau en un esdeveniment de deu dies al qual es destinen al voltant d’uns 130.000 euros de pressupost. Així mateix, insisteix que el programa és “molt atractiu per a persones de fora del municipi, la qual cosa referma la capitalitat de l’interior del Camp de Tarragona que assumeix el Morell”.

El + vist

El + comentat