El Mercat de Territori Santa Teca Escornalbou celebra la cinquena edició

El Mercat de Territori Santa Teca Escornalbou es consolida en el marc de la programació cultural d’estiu a les comarques de Tarragona amb la celebració de la cinquena edició el cap de setmana vinent. Gastronomia emocional i cultura de proximitat i avantguarda ompliran el castell monestir d’Escornalbou per cinquè any consecutiu, en el marc d’una iniciativa pionera al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant l’accent en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat.

La fusió, pilar de la iniciativa

La proposta, impulsada per l’associació Santa Teca, compta amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura i la Diputació de Tarragona, i la col·laboració dels ajuntaments de Riudecanyes, Duesaigües, l’Argentera, Vilanova d’Escornalbou, la Torre de Fontaubella, Colldejou i Pradell de la Teixeta. Santa Teca manté el calendari de cap de setmana i els horaris de migdia, tarda i nit en aquesta cinquena edició, amb la voluntat de ser cruïlla de propostes culturals, gastronòmiques i humanes. La fusió és precisament un dels pilars de la iniciativa, que vol aconseguir fer ressaltar el potencial cultural de les comarques de Tarragona posant l’accent en el mestissatge, la creativitat i la tradició.

El Mercat de Territori obrirà dissabte i diumenge des de les 12 del migdia fins a la mitjanit. L’entrada al recinte no té cap cost, però sí que cal pagar els tastos que es facin.

Un programa musical potent

 En aquesta cinquena edició, destac l’aposta per l’oferta musical, les projeccions documentals, les xerrades divulgatives i l’enogastronomia, amb la voluntat de superar l’entrada de l’any passat. Santa Teca arriba al cinquè aniversari havent-se consolidat com a proposta cultural a les comarques de Tarragona i sent pionera en la forma i el missatge de l’esdeveniment.

Pel que fa al programa, en l’aspecte musical destaquen les actuacions d’Espaldamaceta, Joan Colomo, Ferran Palau, Sommeliers, Sílvia Tomàs Trio, Roger Benet, DJ Books, Joan Rioné, Maurici Gené Capdevila i Bufasons. Una programació eclèctica per atraure públics diversos amb ganes de fer nous descobriments musicals. En relació a les activitats programades, hi haurà tallers de dos dies de durada, participatius i constructius, que permetran recrear les màscares que envolten l’emblemàtic castell i que Eduard Toda feia servir com a protecció.

En el terreny gastronòmic, es comptarà amb la participació del restaurant Quinoa de Falset (slow food) i les verdures fresques d’estiu de la verduleria I Un Rave. No hi faltaran els vins ecològics de les comarques de Tarragona, com tampoc les activitats poètiques i ancestrals per brindar amb la posta de sol. Pel que fa als cellers participants, han confirmat l’assistència Celler Bàrbara Forés (DO Terra Alta), Comalats (DO Costers del Segre), Dasca Vives (Valls), Celler Frisach (DO Terra Alta), Mas Foraste (DO Conca de Barberà), Mas Bella (DO Tarragona), Mas del Botó (DO Tarragona), Suñer Vins i Olis (DO Tarragona), Celler Sanromà (DO Tarragona), Celler Tuets (el Pont d’Armentera), Los Comuns (el Molar), Ratafia Ca Roman (Rasquera), Cervesa Kesse (Tarragona), Les Clandestines (Montferri) i EbreWine.

Entre dissabte i diumenge s’han programat exposicions en diferents espais del castell monestir d’Escornalbou. Els artistes convidats d’enguany són el pintor Rai Escalé (cripta), la ceramista Gemma Molero (camí dels frares), l’arquitecta Elisenda Rosàs (sala capitular), Gaudí Inspiration (església) i Orion Leim (altar).

Més continguts de

El + vist

El + comentat