MÚSICA I OCI

Obre a Reus la Sala Japan

La productora Zero Produccions ha posat en marxa un nou projecte a Reus amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de música en directe i oci nocturn de la capital del Baix Camp i el seu entorn. Es tracta de la Sala Japan, situada al local del número 18 del passeig Mata. La Sala Japan està gestionada pel mateix equip responsable de la Sala Zero de Tarragona i altres projectes com el desaparegut Festival Palmfest, el Festival TwinPalm (tots dos a l’Hospitalet de l’Infant), el Festival Imagina’t, el Festival Tony Urbano o el cicle de concerts Radar Palmfest. Es tracta d’un equip que, en conjunt, acumula l’organització de prop de 1.000 concerts en els últims 15 anys, als quals han assistit més de 100.000 espectadors.

Un dels seus tres copropietaris, Ángel Lopera, explica que la idea de la Sala Japan neix d’una manca de locals que ofereixin música en viu a la ciutat: “A Reus han obert diversos locals d’oci nocturn com pubs i discoteques els últims anys, però faltava el que és la nostra especialitat i per això obrim la Sala Japan”. Lopera afegeix que en aquestes primeres setmanes la Sala Japan obrirà de dijous a dissabte, però anuncia que estan estudiant obrir ben aviat més dies durant la setmana.

Tardor intensa a la Sala Japan

Els pròxims concerts previstos són el 29 de setembre The Masterplant, un grup d’homenatge a Oasis, i el 30 de setembre The Dirty Stranger, els membres del qual són amics dels Rolling Stones i els acompanyen sovint en les seves gires. A Reus oferiran un concert que combina temes propis i versions de la banda liderada per Mick Jagger. Lopera anuncia que durant la tardor estan previstos concerts de Delafé i Núria Graham.

En el seu cap de setmana inaugural, del 8 al 10 de setembre, hi van actuar el duo electrònic argentí establert a Alemanya Mueran Humanos, i les joves bandes locals The Krav Maga i Tyco Brae, a més de DJ Maadraassoo i Miqui Puig DJ. En la tercera i última jornada, la vigília de la Diada, va ser el torn d’alguns dels DJ residents del nou espai.

El + vist

El + comentat